Podeli vest

Ilija Elezović, koga su pripadnici tzv. kosovske policije 20. septembra uhapsili u Severnoj Mitrovici, pušten je danas iz pritvora, rekao je njegov sin Nikola Elezović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zatvor s
Shutterstock

On je za Tanjug naveo je otac stigao kući u Severnu MItrovicu.

“Kao porodica presrećni smo što je on sa nama, ali je prilično lošeg stanja i veoma propao, jer je težak onkološki pacijent. Nadamo se da ćemo, uz adekvatnu ishranu, uspeti da ga oporavimo i da će nastaviti dalje s normalnim životom”, naveo je Elezović.
Naglasio je i da mu otac preneo da nije imao nikakvih problema u pritvoru, da su stražari bili korektni prema njemu, kao i da nije bilo nikakvog psihičkog ili fizičkog malteretiranja.

“Zahvalio bih se svim ljudima na pomoći, pre svega kolegama, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, Lovačkom savezu Srbije, koji su mnogo pomogli nama kao porodici, pruživši podršku da Ilija što pre izađe i da se brani sa slobode”, naglasio je on.

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv Ilije Elezovića za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva, a prištinski sud odredio mu je jednomesečni pritvor.

Njemu, kao i drugim uhapšenim Srbima sa Kosova i Metohije, Zoranu Kostiću i Draganu Miloviću, koje tužilaštvo specijalnog suda tereti za krivično delo navodnog ratnog zločina, pre 10 dana bio je produžen pritvor za još dva meseca, rekao je tada Kostićev advokat Predrag Miljković.

Dodao je da je produženje pritvora neosnovano isto kao što je bilo i određivanje samog pritvora, zbog toga što specijalno tužilaštvo nema dokaze koji potkrepljuju osnovanu sumnju.

Nikola Elezović je ranije naveo da je njegovoj porodici veliki broj prijatelja pružao podršku.

“Svakodnevno su pozivi sa svih strana, imamo čak i Albanaca i muslimana koji se javljaju, koji ne veruju da se to dešava Iliji, jer znaju da je i u trenutku te optužnice koju mu stavljaju na teret, pomagao ljudima. Isključivo je samo pomagao kome je god mogao, nikome sigurno nije odmogao”, istakao je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: