Vlasnik platforme X Elon Mask odobrio je danas reaktivacijju naloga teoretičara zavere Aleksa Džonsa na toj društvenoj mreži, nakon ankete sprovedene među korisnicima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin, File

Većina korisnika platforme X glasala je da se ponovo aktivira Džonsov X nalog, a rezultat je potvrdio i Mask, prenosi Rojters.

“Vratiti Aleksa Džonsa na ovu platformu? Voks Populi, Voks Dei”, objavio je Mask u subotu, koristeći latinsku izreku koja znači glas naroda je glas Božji, prenosi Rojters.
Nekoliko sati nakon Maskove odluke, Džonsovi postovi na mreži X su ponovo bili vidljivi, prenosi AP.

Anketa je bila otvorena 12 sati, a konačni rezultati su pokazali da je oko 70 odsto anketiranih glasalo za reaktiviranje Džonsovog naloga.

Tadašnji Tviter je 2018. godine trajno zabranio Džonsov nalog i njegovu veb stranicu Infovars, uz obrazloženje da je prekršio pravila ponašanja na toj društvenoj mreži.

Džons je na mreži X (ranije Tviter), između ostalog, u više navrata nazvao prevarom pucnjavu u školi Sandi Huk 2012. godine, u kojoj je ubijeno dvadesetoro dece i šestoro odraslih, tvrdeći da je masakr bio inscenirana vladina akcija da bi se Amerikancima uzelo oružje i da “niko nije umro”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: