Podeli vest

Portparol Tvitera je potvrdio da je Mask odlučio da se ne pridruži bordu direktora

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ELON MUSK
FOTO: Shutterstock

Izvršni direktor “Tesle” Ilon Mask, koji je nedavno kupio veliki udeo u Tviteru, odlučio je da se ne pridruži Upravnom odboru te kompanije, objavio je generalni direktor te društvene mreže Parag Agraval.

„Ilonovo imenovanje u odbor trebalo je da bude ozvaničeno 9. aprila, ali je on istog jutra rekao da više ne namerava da se pridruži odbor. Verujem da je tako najbolje. Cenimo i uvek ćemo ceniti doprinos naših akcionara bez obzira da li su oni u našem odboru ili ne. Ilon je naš najveći akcionar i ostać´emo otvoreni za njegov doprinos”, napisao je Agraval u tvitu u nedelju uveče, prenosi tv stanica CNN.

Portparol Tvitera je potvrdio da je Mask odlučio da se ne pridruži bordu direktora.

Maskova odluka dolazi otprilike nedelju dana nakon što je Tviter objavio u podnesku dostavljenom regulatoru da planira da imenuje generalnog direktora Tesle i SpejsEksa u svoj Upravni odbor s mandatom koji bi se završio 2024. godine.

Mask je nedavno otkrio da je kupio više od 9,0 posto udela u Tviteru, čime je postao najveći akcionar te kompanije. U okviru dogovora da dobije mesto u odbora Tvitera, Mask se složio da ne kupuje više od 14,9 odsto akcija kompanije dok bude u odboru.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: