Podeli vest

Ilon Mask je ponovno najbogatija osoba na svetu, sudeći prema najnovijem Blumbergovom spisku milijardera. Procenjuje se da neto vrednost izvršnog direktora Tesle i vlasnika Tvitera sada iznosi oko 192 milijarde dolara, piše CNN.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ilon Mask
Foto: Pixabay

Do sad je na prvom mestu Blumbergove liste najbogatijih ljudi bio Francuz Bernar Arno, izvršni direktor kompanije LVMH, sa 187 milijardi dolara. Mask i Arno su se mesecima nadmetali za prvo mesto na listi.

Međutim, prema proračunima Blumberga, Arnoovo bogatstvo se smanjilo nakon što su deonice LVMH-a u sredu zabeležile pad. Arno je preuzeo vodeću poziciju u decembru prošle godine, kada je njegovo bogatstvo raslo zahvaljujući uspehu prodaje luksuznih proizvoda.

To je pomoglo u podizanju vrednost deonica LVMH-a. LVMH, kao jedan od najvećih svetskih konglomerata, dom je prestižnih brendova poput Louis Vuittona, Diora i Celine. Mask je, s druge strane, doživeo izuzetno brz uspon na svetskoj listi bogataša poslednjih godina, jer je njegovo bogatstvo direktno povezano sa uspehom proizvođača električnih automobila Tesla.

Njegovo najveće bogatstvo dolazi od deonica te firme, u kojoj poseduje oko 13 odsto udela, navodi Blumberg. Mask, međutim, nije povezan samo sa Teslom.

On je i izvršni direktor SpaceX-a, firme koja se bavi istraživanjem svemira, i vlasnik je Tvitera. Deonice LVMH-a su ove godine porasle za 19,7 odsto, dok su prošle godine deonice Tesle porasle za čak 65,6 odsto.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: