Podeli vest

Biševac je rekao da danas očekuju veliku podršku srpskog naroda na skupu u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

protest
FOTO TANJUG/ KANCELARIJA ZA KiM

Predsednik skupštine opštine Severna Mitrovica u ostavci Nemanja Biševac izjavio jeTanjugu danas pred početak velikog skupa Srba sa severa KiM da će građani danas poručiti da imaju samo jednu državu Srbiju i veruju samo predsedniku Aleksandru Vučiću, a ne obećanjima drugih.

Biševac je rekao da danas očekuju veliku podršku srpskog naroda na skupu u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Kazao je da Srbi sa severa KiM žele da pošalju poruku da oni nisu ti koji urušavaju Briselski sporazum već da su upravo oni ti koji su dali “bezbroj prilika” Briselskom sporazumu i razgovorima.

Želimo da pošaljemo poruku da smo mi uvek za razgovor i da smo spremni milion puta da sednemo za sto i nađemo rešenje koje će biti dugotrajno, rekao je on.

Potvrdio je da su jutros i formalno ostavke podneli gradonačelnici i predsednici skupština opština kao i odbornici sve cetiri opštine sa severa KiM.

“Samo smo formalizovali ono što smo juce dogovorili. Što se tiče skupštine šada je sve na vlastima u Prištini, a što se nas tiče, Srpske liste i skupštie opstine Severna MItrovica – mi više nemamo dodirnih tačaka sa skupštinom opštine. Sve je to sad prosleđeno opštinskoj izbornoj komisiji, da li će oni verifikovati mandate narednog politickog subjekata sve to zavisi od njih samih”, rekao je Biševac.

Kako je ponovio jedino svojoj državi, a ne više raznim obečanjima drugih.

“Mi smo upozoravali na sve pritiske koje trpimo i upozoravali na neke naše naredne korake, a jedan od njih je i napuštanje institucija. Došli smo do toga da nas niko nije shvatao ozbiljno upoozoravali smo i sve predočili međunarodnoj javnosti, i verujemo samo predsedniku Vučiću i Srpskoj listi i verujemo da će naći najbolje rešenje”, rekao je Biševac.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: