Podeli vest

Za Instagrm uglavnom važi da je mreža influensera na kojoj se iznose površni stavovi, maksimalno isfiltrirane slike i širi lažna slika idealnog života korisnika. Sa druge strane Tviter spada u društvene mreže gde postoji dijalog, gde se iznose stavovi i govori o važnim društvenim temama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

TikTok
Foto: Shutterstock

Kada bismo zamislili da se radi o vicu, jednostavno rečeno, Instagram bi bio plavuša, a Tviter crnka. E pa, kompanija Meta u čijem vlasništvu su Instagram i Facebook, odlučila je da to više ne bude tako.

Pod kodnim imenom “P9” ili “Barcelona” pokrenuli su rad na društvenoj mreži koja će ličiti na Tviter.

“Istražujemo zasebnu decentralizovanu društvenu mrežu za deljenje tekstualnih statusa. Verujemo da postoji mogućnost za poseban prostor gde kreatori i javne ličnosti mogu deliti vremenski određene informacije o tema koje ih interesuju.”, potvrdili su iz Mete pisanja medija.

Alessandro Peluzi koji je i otkrio da Meta radi na novoj mreži kaže da će karakteri biti ograničeni na 500. To je nešto više od Tvitera koji ima ograničenje na 280 karaktera.

Govor se da je cilj Mete da uključi javne i poznate ličnosti u dobijanje ranog pristupa – sportiste, glumce, producente, voditelje emisija i komičare.

Meta je potvrdila da se radi na novoj aplikaciji, ali nisu želeli da otkriju više detalja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: