Podeli vest

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) najavila je da će u ponedeljak 26. februara u njenom sedištu u Londonu biti održan Investicioni samit Zapadnog Balkana 2024.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG SAVA RADOVANOVIĆ (STF)

Kako se navodi, cilj samita je da se istaknu potencijalne investicione i poslovne mogućnosti u regionu Zapadnog Balkana i da se promovišu regionalni i prekogranični projekti.

Ovo je šesti samit EBRD-a, a kako se podseća, inauguralni Samit Zapadnog Balkana održan je pre 10 godina, u februaru 2014. i po prvi put je tada okupio sve premijere regiona.

“Zapadni Balkan je prioritetna regija za EBRD”, navedeno je na sajtu te međunarodne finansijske organizacije i naglašeno da EBRD ostaje jedan od najvećih institucionalnih investitora u zemljama regiona sa više od 18 milijardi evra uloženih do danas.

Dodaje se da će se na Investicionom samitu Zapadnog Balkana 2024, predsednik EBRD Odile Renaud-Basso i lideri Albanije, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije, obratiti publici sa svojom ukupnom vizijom za region, ključnim regionalnim projektima i mogućnostima za ulaganja kako na regionalnom nivou tako i u svakoj zemalji regiona.

Sesije će obuhvatiti proširena pitanja i odgovore sa stranim investitorima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ