Podeli vest

Konačno novi početni ekran? Sa iOS 18, ovo bi moglo postati stvarnost za Apple korisnike.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

Tehnološki svet željno iščekuje Apple-ovo predstojeće ažuriranje operativnog sistema. iOS 18, koji će biti dostupan svim korisnicima ove jeseni , obećava niz uzbudljivih novih funkcija i poboljšanja. Posebno se ističe povećana upotreba veštačke inteligencije (AI), prenosi „Nau“.

Mark Gurman je u svom najnovijem biltenu otkrio da korisnici mogu da se raduju potpuno redizajniranom iskustvu početnog ekrana iPhone-a . Ažuriranje ima za cilj da početni ekran učini fleksibilnijim i lakšim za korišćenje.

Ali to nije sve: sam Apple opisuje iOS 18 kao svoje najambicioznije ažuriranje do sada. Pored novog izgleda početnog ekrana, fokus je prvenstveno na integraciji AI funkcija u celom operativnom sistemu.

iOS 18: „Najambicioznije ažuriranje do sada“

Pored integracije AI, Apple takođe planira da implementira funkcije chatbot-a preko Google Gemini-a. Takođe se navodi da je planirano partnerstvo sa Baiduom u Kini za dalje projekte veštačke inteligencije.

Prema Gurmanu, ažuriranje će ponuditi niz funkcija veštačke inteligencije koje imaju za cilj da „olakšaju svakodnevni život korisnika“. Već postoje izveštaji da Apple planira poboljšanja Siri. Plejliste generisane veštačkom inteligencijom za Apple Music i inteligentnije opcije odgovora takođe treba da budu uključene u aplikaciju Messages .

Zvanična prezentacija iOS 18 zakazana je za VVDC u junu. Ostali Apple operativni sistemi kao što su iPadOS 18, vatchOS 11, visionOS 2 i nova verzija macOS-a su takođe predstavljeni tamo .


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: