Podeli vest

Policija Los Anđelesa i američka Uprava za suzbijanje narkotika (DEA) pokrenuli su zajedničku krivičnu istragu o smrti američkog glumca Metjua Perija.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Tanjug/AP Photo/Matt Sayles, File

Peri je pre pola godine preminuo od dejstva anestetika ketamina koji je dobio na recept, rekli su policijski izvori. Policija i DEA pokrenuli su zajedničku krivičnu istragu o tome kako je Peri dobio lekove na recept, rekli su izvori za “Los Anđeles tajms”.

Peri je preminuo u 54. godini 28. oktobra 2023. godine u hidromasažnoj kadi u svom domu, a u njegovom stomaku pronađen je ketamin u tragovima koji se ponekad koristi za lečenje depresije, prema rečima lekara iz Los Anđelesa.

Međutim, u njegovoj krvi su posle obdukcije otkriveni nivoi ketamina slični nivoima koji nastaju tokom opšte anestezije, preneo je Gardijan. Obdukcijom je takođe u krvi Perija otkriven i lek buprenorfin koji se koristi za lečenje zavisnosti od opijata.

Rečeno je da je Perijeva smrt bila nesrećan slučaj, bez dokaza o krivičnom delu. Prema rečima lekara, Peri je bio na terapiji infuzijom ketamina zbog anksioznosti i depresije u danima pre smrti.

Glumac je poslednju infuziju dobio desetak dana pre smrti, što znači da ketamin pronađen u njegovoj krvi prilikom obdukcije nije bio iz predviđene terapije.

U svojim memoarima iz 2022. godine, Peri je govorio o svojoj dugoj istoriji zloupotrebe lekova i korišćenja droga, počevši od svoje 14. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: