Podeli vest

Mlada, ali već veoma popularna glumica Isidora Građanin (26) u razgovoru za bilten.rs otkriva da nije sklona skandalima, da živi normalno, onako kako bi živela i da se ne bavi javnim poslom i  priznaje da bi volela da deli filmski kadar sa Brad Pitt-om

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

ISIDORA GRAĐANIN
Isidora Građanin, Foto: Privatna arhiva

Isidoru Građanin mnogi su prvi put primetili kao Sofku u filmu “Vrati se Zone” 2017.godine. Od tada do danas, iznela je brojne glavne i sporedne uloge u nizu domaćih, veoma popularnih serija poput “Jutro će promeniti sve”, “Ubice mog oca”, “Kalkanski krugovi”… U filmu “Ključ”, trenutno aktuelnom u našim bioskopima, još jednom dokazuje svoj raskošni talenat i lepotu.

bilten.rs logo

Popularnost si stekla ulogom Saške Čičanović u seriji Siniše Pavića Junaci našeg doba. Ta uloga ti se dogodila odmah nakon fakulteta. Šta ti je ta situacija donela, a šta oduzela?


Moja karijera se od samog početka gradila postepeno, dobijala sam sve više prostora u igranim projektima, a uloga Saške je do mene došla u pravom trenutku, baš kada sam dovoljno sazrela da mogu da odigram takav karakter i da glumim rame uz rame sa nekim od naših najtalentovanijih i najcenjenijih glumaca. To mi je bila izuzetna čast i odgovornost, ali do tada sam imala dovoljno iskustva da me taj izazov ne blokira, da imam veru u sebe da to mogu.

bilten.rs logo

Po broju uloga u serijama i filmovima može se zaključiti da si već nekoliko godina jedna od mladih glumica koje imaju najviše posla. Ima li u tome sreće ili je u pitanju neki drugi kvalitet?


Drago mi je da ste stekli takvo mišljenje, zaista sam zahvalna jer sam imala sreće da mi se projekti nižu jedan za drugim, sa malim pauzama između poslova.  I kada ne snimam trudim se da uvek budem nečim uposlena, pa nekad sa zadovoljstvom prihvatam i studentske projekte. Smatram da je svaki rad značajan i da donosi iskustvo. To isto mislim i za učenje, zato se, kada ne radim, rado prihvatam učenja raznoraznih veština. Po prirodi sam radoznala i volela bih da se bavim mnogim stvarima, zato mi nikad nije teško da učim i da se usavršavam. Mislim da je vredan radi i trud ono što donosi rezultate. Sreća je tu da prati hrabre i one koji veruju u svoj cilj.

bilten.rs logo

Trenutno te na velikom platnu gledamo u filmu “Ključ” u kom si dobila  ulogu negativca, ali i intimne scene sa kolegom Branimirom Popovićem. Šta je od to dvoje za tebe bilo teže i zašto?


Nijedno ni drugo mi nije bilo teško. Mariju, ulogu koju igram u Ključu nisam percipirala kao negativca, već kao ženu koja ima svoju misiju koja joj je poverena i koju izvršava na najprofesionalniji mogući način. Što se scene sa dragim kolegom Banetom Popovićem tiče, svakako da je snimanje takve scene neprijatno samo po sebi, ali Bane i cela ekipa su učinili da bude najmanje moguće nelagodno i jako sam srećna što imam i takvo iskustvo sa tako sjajnim i pažljivim kolegom.

bilten.rs logo

Često uz tvoje ime stoji i epitet “lepa “. Da li je lepota teret ili prednost za tebe kao glumicu i kao ženu?


Nikada to nisam shvatala kao teret, ali nikada to nisam ni pokušavala da koristim kao glavni alat mog glumačkog zanata. Mislim da je u životu i poslu mnogo važnije koliko je neko posvećen, kakvom energijom zrači i koliko se trudi da napreduje u različitim oblastima. Mnogo više su drugi ljudi uz moje ime vezivali taj epitet i to isticali, nego što sam ja to stavljala u prvi plan. Svakako da ne mogu da kažem da mi je to u bilo kom kontekstu smetalo, jer znam koliko sam radila na sebi i koliko truda uložila u sebe i svoju karijeru.

bilten.rs logo

Prema tvojim nastupima u javnosti vidi se da ne kriješ privatan život, a istovremeno publika ne zna mnogo o tebi privatno, jer o tome ne govoriš puno. Utisak je da si našla balans po tom pitanju?


Uglavnom su moji nastupi i oglašavanje u javnosti u vezi sa projektima na kojima radim, nema potreba da se bilo šta iz mog privatnog života komentariše i javno ističe. Moja profesija je takva da sam ljudima prepoznatljiva, ali to je deo posla, to ne znači da sam dužna da iznosim bilo šta o sebi privatno. Uvek sam cenila glumce koji su prepoznatljivi po svojim ulogama, a ne po detaljima iz privatnog života.

bilten.rs logo

Bojiš li se skandala koji često umeju da poremete upravo  karijere glumica koje smatraju lepim?


Ne razmišljam o tome, ne pravim nikakve skandale, živim normalno, i da se ne bavim javnim poslom verujem da bih se isto ponašala.

bilten.rs logo

Šta trenutno pripremaš i kada možemo očekivati da te vidimo u nekoj novoj ulozi?


Trenutno sam na primorju gde snimam film “Zaliv”. Nakon toga se vraćam u Beograd i nastavljam snimanje serija “Ubice mog oca VI” i  “Beležnica profesora Miškovića”. Pripremam i predstavu po komadu Dostojevskog “Ujkin san” koja će biti premijerno izvedena u Teatrijumu, letnjoj pozornici koja je otvorena prethodne godine.


bilten.rs logo

Postoji li glumac ili glumica, na domaćoj ili svetskoj sceni, s kojim bi volela da radiš i zašto?


Ima mnogo glumaca koje cenim i sa kojima bih volela da delim scenu ili kadar. Imala sam sreće da sarađujem sa Nikolom Kojom, koji mi je uvek bio jedan od dražih među našim glumcima, doduše, nismo delili kadar već je on režirao seriju. Nažalost, nisam uspela da sarađujem sa prerano preminulim Nebojšom Glogovcem, a to mi je oduvek bila želja. Sa mnogima s kojima sam želela, sam i imala sreće da sarađujem. Što se inostranih glumaca tiče, ima ih zaista mnogo koje volim i koji mi se čine kao odlični partneri, na primer Brad Pitt (smeh). Šalu na stranu, zaista ga izuzetno cenim kao glumca. U tu grupu spadaju i Anthony Hopkins, Christian Bale, Robert De Niro, Charlize Theron, Jessica Chastain… dugačak je spisak.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: