Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević izjavila je danas da izlazak iz partije dosadašnjeg potpredsednika Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića i isključenje Andreja Milovića neće uticati na imidž PES-a niti na stabilnost Vlade.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

CRNA GORA PARLAMENT
Foto: Shutterstock

Ona je istakla da je podela u PES-u na one koji podržavaju lidera stranke i premijera Milojka Spajića ili Milatovića završena još kada su poslanice Jevrosima Pejović i Radinka Ćinćur prestale da budu deo partije.

Komentarišući isključenje ministra pravde Andreja Milovića iz partije, Gorčević je kazala da je on i dalje član Vlade, i da već ima i konstruktivne sastavnike u Briselu.

“Gospodin Milović dalje nastavlja da obavlja svoju funkciju na poziciji ministra pravde. Na osnovu njegovih rezultata će se premijer, ali i ostali članovi Vlade odneti prema njemu, kao i za svakog pojedinočno od nas, jer svakog od nas odgovara upravo za svoje rezultate”, kazala je ona.

Kada je reč o ostavci u partiji dosadašnjeg zamenika predsednika PES-a Jakova Milatovića za nju je to samo formalizovanje odluke, s obzirom na to da se, kako je rekla, on

Pokretom i učešćem u njemu nije bavio već od trenutka kada je postao predsednik države.

“Zahvalni smo na svemu što smo zajedno do sada uradili, na jednim važnim demokratskim odlukama koje su donešene i procesima koji su se odigrali zajedno sa gospodinom Milatovićem i zaista smo zadovoljni zato što je gospodin Milatović i prvi demokratski predsednik Crne Gore nakon višegodišnje vladavine gospodina Đukanovića”, kazala je Gorčević.

Ne očekuje da izlazak Milatovića može uticati na imidž PES-a niti stabilnost vlade.

“Ne očekujemo da može uticati na stabilnost Pokreta Evropa sad kakav jeste, zato što smatramo da Pokret ne čine pojedinci, Pokret čine ljudi, Pokret čine ideje. Mi smo ovde došli da ostvarimo Pokret, kroz njega i formalizujemo program Evropa sad 2 što smo već uradili kroz prvi korak povećanja penzija. Ono što dalje sledi jeste da okupljamo dobre, vredne ljude koji će pratiti ovu ideju, radi rezultata, ne radi politike”, kazala je ona.

Na pitanje da li se očekuje podela u PES-u na one koji podržavaju Spajića i na one koji podržavaju Milatovića, Gorčević je kazala da je to već urađeno kada su poslanice Jevrosima Pejović i Radinka Ćinćur napustile partiju.

“Mislim da je ta podela urađena već pre parlamentarnih izbora i da je ta podela tu stala kada je poslanički klub u pitanju. Mislim da već dve poslanice su napustile klub Pokreta Evropa sad.

Mislim da je tu stala sva podela kada je poslanički klub u pitanju. Verujem da će poslanički klub u narednim danima pokazati jedinstvo. Pokazaće zbog čega smo ovde. A to je upravo zbog građana. Nekako bi se birale strane i ne kako bi sigurno na kraju birali da li smo za jednog ili drugog”, kazala je Gorčević, preneo je portal RTCG.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

podnaslov

Autor : Bilten.rs , Izvor :


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: