Podeli vest

Londonski aerodrom Getvik, drugi po veličini u Velikoj Britaniji je nastresniji aerodrom na svetu, pokazalo je istraživanje sajta za informisanje o vizama VisaGuide.World.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Drugo mesto zauzima turski aerodrom u Istanbul, koji je najprometniji aerodrom u Evropi, sa preko 64 miliona putnika u 2022, prenosi Juro vikli njuz i dodaje da veličina ovog najprometnijeg evropskog aerodroma, koji se prostire na preko 76 miliona kvadratnih metara, često predstavlja izazove za navigaciju za putnike.


Na trećem mestu je nemački aerodrom u Minhenu, koji obavlja polovinu putničkog saobraćaja Istanbulskog aerodroma, ali je znatno manji po veličini.


Međunarodni aerodrom u Denveru u Sjedinjenim Američkim Državama je na četvrtom mestu, a sledi aerodrom Hitrou, drugi najprometniji aerodrom u Evropi.


Ostali aerodromi koji spadaju u prvih 10 najstresnijih uključuju Međunarodni aerodrom Los Anđeles, Međunarodni aerodrom Rim – Fjumićino, Međunarodni aerodrom Dalas – Fort Vort, Međunarodni aerodrom Džon F. Kenedi u Njujorku i Međunarodni aerodrom O’Her u Čikagu.


U toku istraživanja je anketirano 1.642 putnika iz 53 zemlje, koji su obavili najmanje dva međunarodna putovanja 2023. godine, koji su odgovarali na pitanja o aspektima putovanja avionom koji izazvaju stres, kao što su veliki broj putnika, prepuni aerodromi, česta kašnjenja i udaljenost aerodroma od centra grada.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: