Podeli vest

Evropa bi trebalo da izbegava da daje “bombastične” i kontradiktorne izjave, već bi trebalo da ima jasnu i ujedinjenu strategiju protiv Rusije, kada je reč o ratu u Ukrajini, rekao je italijanski ministar odbrane Gvido Kroseto, dodajući da Rim nikada neće poslati vojsku u konfliktnu zonu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ukrajina
Foto: Shutterstock

“Zapad treba da izbegava bombastične izjave poput slanja NATO trupa u Ukrajinu, kako bi pred sobom izgledao bolje. Zapad treba da izbegava susrete u kojima ima po dvoje, troje sagovornika, kada nas je 27 u Evropskoj uniji”, rekao je Kroseto za list Republika.

Sa ciljem da se suprotstavi Rusiji, “monolitu”, Kroseto dodaje, Evropi je potrebna “jasna strategija, bez kontradiktornosti, i potencijalno sagrađena u koaliciji”.

Italija je obećala da će poslati materijal i opremu Kijevu, uključujući oružje, potrebno Ukrajini u ratu protiv Rusije, navodi Rojters.

Italijanski zvaničnici su u februaru potpisali desetogodišnji odbrambeni pakt sa Ukrajinom, iako detalji sporazuma nisu objavljeni.

Kroseto je kritikovao susret najviših zvaničnika Nemačke, Francuske i Poljske održanih u petak, rekavši da nije praktično da se deli evropska koalicija koja podržava Ukrajinu.

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je nakon sastanka sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i premijerom Poljske Donaldom Tuskom da treba iskoristiti zamrznutu rusku imovinu da se kupi oružje za Kijev.

Kroseto smatra da, iako je Kijevu potrebno još municije, da ovakve odluke treba da se donesu na sastancima Evropske unije i NATO.

Ministar spoljnih poslova Antonio Tajani poručio je u petak da Italija neće nikada slati vojsku u Ukrajinu, jer je cilj Rima da se dođe do mira, a ne da se proširi rat.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ