Podeli vest

Smrt kraljice Elizabete II otvorila je brojna pitanja o statusu princa Harija i njegove supruge Megan Markl, a jedan detalj nagovestio je da će se o ovoj temi tek govoriti

Autor : Bilten.rs , Izvor :

PRINČEVI HARI I VILIJEM
Tanjug/Aaron Chown/Pool Photo via AP

Ovog vikenda, uoči sahrane kraljice Elizabete, unuci Elizabete II bdeli su oko njenog kovčega u Vestminster holu.

Samom događaju, kako pišu britanski mediji, prethodila je rasprava oko toga da li princ Hari može da nosi svoju vojnu uniformu pošto više nije član kraljevske porodice.

Kada su Hari i njegova supruga Megan Markl napustili kraljevski život, oduzete su mu počasne titule, što je podrazumevalo da se princ Hari odrekne svoje vojne uniforme na zvaničnim događajima.

Kako navode brtanski mediji, među njima i Miror, zvaničnici palate su navodno u početku zabranili Hariju da nosi uniformu, ali su zatim promenili kurs nakon što su se pojavile vesti da je napravljen izuzetak da bi se dozvolilo da “ozloglašeni i osramoćeni” kraljevski princu Endru nosi svoju vojnu uniformu.

„Preokret — koji je prvi objavio The Mirror — usledio je nakon Harijeve izjave u kojoj kaže da njegova „vojna služba nije određena uniformom koju nosi“, ali se smatra da je palata popustila nakon što su se hiljade žalile na odluku da se uniforma zabrani Hariju, a ne i princu Endru“, objasnio je kraljevski dopisnik i autor Omid Scobie na Tviteru.


Iako je Hariju na kraju bilo dozvoljeno da nosi svoju vojnu uniformu za tu priliku (navodno na zahtev njegovog oca, kralja Čarlsa) o jednom detalju će se tek govoriti.

Kako navode britanski mediji primetno je bilo da su sa uniforme princa Harija skinuti kraljičini inicijali, dok su oni ostali na uniformi njegovog brata princa Vilijema.

Kako prenosi Us Weekly, Bakingemska palata nije javno objasnila zašto izgleda da su kraljičini inicijali uklonjeni sa Harijeve uniforme za bdenje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: