Podeli vest

Automobile godine 2022. u Srbiji u dve kategorije izabrali su članovi Asocijacije automobilskih novinara Srbije

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AUTO
Foto: Shutterstock

Automobil godine 2022. u Srbiji po izboru članova Asocijacije automobilskih novinara Srbije (AAN) je tojota jaris kros (toyota yariss), a titulu električnog automobila godine poneo je folksvagenov model ID.4, saopštio je danas AAN.

Navodi se da je Tojotin jaris kros potpuno nov krosover kreiran po ukusu evropskih kupaca da pokrije najbrže rastući B SUV segment tržišta, a opremljlen je benzinskim motorom zapremine 1.500 kubnih centimetara sa 125 konjskih snaga i hibridnim motorom od 116 konjskih snaga.

Ovaj model najvećeg svetskog proizvođača automobila jedini u svom segmentu ima pogonna sva četiri točka, raspolaže velikim ptrljažnikom zapremine 397 litara i osnovni paket opreme sa velikiim brojem sistema pomoći vozaču.

Folksvagenov ID.4 je SUV sa električnim pogonom i baterijom od 52 kilovat časa u najslabijoj verziji, koja obezbeđuje autonomiju vožnje od 360 kilometara.

Navodi se da su u ponudi i jače baterije od 77, 125 i 150 kilovat časova, što omogućeva maksimalni domet ovog folksvagenovog novitete do 520 kilometara.

AAN precizira da je odluci da folksvagen ID.4 ponese naziv najboljeg elektroautomobila za 2022. godinu doprinelo to što ovaj model ima vrhunsku opremu, olakšano punjenje baterija u kućnim uslovima, visok nivo bezbednosti i dobre uslove kupovine i održavnja.

Novinari koji prate automobilizam odlučili su da titulu najboljeg PR menadžera dodele Aleksandru Andriću iz kompanije Tojota Srbija.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: