Podeli vest

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević danas se sastala sa predstavnicima Radne grupe za unapređenje izbornog procesa Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine Republike Srbije u zgradi Vlade Srbije, gde je dogovoreno da će resorno ministarstvo omogućiti uvid u Jedinstveni birački spisak.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

IZBORI U ŠPANIJI
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Svi zainteresovani članovi i zamenici članova Radne grupe u narednim danima, kada se utvrde vremenski termini, moći će da provere da li su izvršene sve tražene promene, saopšteno je iz ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Kako se navodi, tim rešenjem omogućena je implementacija člana 2. Zakona o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, u skladu sa Odlukom Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine Republike Srbije.

Na Drugoj sednici Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije, koja je održana 10. maja 2024. godine, donet je Zakon o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku.

Članom 2. Zakona propisano je da će birač koji je upisan u birački spisak, a koji je u periodu posle 3. jula 2023. godine prijavio prebivalište u jedinici lokalne samouprave, odnosno u gradskoj opštini u kojoj su za 2. jun 2024. godine raspisani lokalni izbori, biti upisan u deo biračkog spiska prema mestu prebivališta koje je imao na dan 3. jula 2023. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: