Podeli vest

Sve stranke koje su učestvovale u koaliciji “Srbija protiv nasilja” – i one koje izlaze i one koje ne izlaze na izbore u Beogradu, učestvovaće na lokalnim izborima u Novom Sadu, a odluku o učešću na novosadskim izborima su doneli i “Kreni-promeni”, kao i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

đilas
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Kako prenose mediji, predstavnici opozicionih stranaka u Novom Sadu dogovorili su se da će izaći na predstojeće izbore, te da će u narednom periodu razgovarati o načinu nastupa i kolonama.

U saopštenju opozicije u Novom Sadu, prema pisanju medija, stranke okupljene u koaliciji “Srbija protiv nasilja”, koalicija NADA sa partnerima i pokret Bravo, stranke i udruženja levice i desnice usaglasile su stavove da je potrebno izaći na izbore u Novom Sadu.

 Kako se navodi u saopštenju, “izborni rezultati iz decembra ove dve koalicije u zbiru su bili bolji od Srpske napredne stranke u Novom Sadu, što je dovoljan pokazatelj da građani žele promene“.

 Na izborima u Novom Sadu učestvovaće i “Kreni-promeni” najavio je Savo Manojlović, koji je ranije saopštio da će izaći i na izbore u prestonici.

 Ta odluka je doneta, kako je rekao Manojlović za TV Nova, nakon narušenog jedinstva u opoziciji.

Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine Vojvođani, donelo je sinoć odluku da stranka izađe na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu.

Kako je saopšteno, gradskim i opštinskim odborima je preporučeno da samostalno procenjuju situaciju u svojim lokalnim samoupravama i shodno tome donesu odluku o samostalnom ili koalicionom nastupu na izborima, imajući u vidu nedavnu odluku Glavnog odbora o zabrani bilo kakve saradnje sa Srpskom naprednom strankom.

U Beogradu stranke opozicije nisu postigle jedinstvo.

Na sednici koalicije “Srbija protiv nasilja” koja je održana pre nekoliko dana, protiv izlaska na izbore glasale su: Stranka slobode i pravde, Srbija centar, stranka Zajedno i Demokratska stranka, dok su “za” bili Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Narodni pokret Srbije, Novo lice Srbije, Pokret slobodnih građana. Demokratska stranka se posle toga pridružila većini i odlučila se za izlazak na izbore, pa će tako šest stranaka koalicije SPN učestvovati na izborima, a tri stranke će bojkotovati.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: