Podeli vest

Izložba fotografija “Voda i žena – Aqua et Mulier” Đuzepea la Spade otvorena je večeras u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ (STF)

Ovaj izuzetan umetnički događaj organizovao je Italijanski institut za kulturu u saradnji sa Fondacijom “Acqua” i Komorom italijansko-srpskih privrednika, a postavku je priredila Milica Rodić.

Inspiracija za umetnika bio je paralelizam između vode i žene koji evocira dva ključna simbola: život i snagu.

Otvaranju izložbe prisustvovao je, pored Đuzepea la Spade ikustoskinje Milice Rodić prisustvovao i predsednik Fondacije “Acqua” Etorea Fortune.

Đuzepe la Spada je kazao da je Srbija predivna zemlja koja ima dosta vodenih površina.

“Srećan sam što smo izložbu iz Italije preselili u Srbiju, u vašu lepu zemlju koja još ima nezagađene i netaknute vodene površine. Nadam se da ću izložbom uspeti da vam približim prirodu odnosa između vode i žene”, rekao je on na otvaranju izložbe.

Fotografije su nastale u saradnji sa dizajnerkom cveća Svetlanom Šikovom i modelima Arijanom Sandford i Kanom Fudžikavom.

U najavi izložbe piše da su žene te koje imaju dar čuvanja i darivanja života a voda je osnovni resurs bez koga niko od nas ne bi mogao živeti.

“Gde ima vode, tu ima i života. Još od vremena Heraklita slavila se snažna veza između vode i žene. Na fotografijama Đuzepea la Spade, more postaje materija i poprima fizički oblik koji ulazi u odnos sa živim i prisutnim telom žene, stvarajući neku vrstu ljubavnog odnosa. Fotografska izložba “Voda i žena – Aqua et Mulier” nije samo umetnička izložba od velikog značaja, već i edukativna i naučna” piše u najavi izložbe.

Postavka se može pogledati do 19. aprila


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: