Podeli vest

Nastavljeno ponovljeno suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima, koji se terete za pranje novca.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Pixabay

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je iznošenjem odbrane okrivljenih nastavljeno ponovljeno suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima, koji se terete za pranje novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

 Odbranu je danas izneo Vranjanac Boban Stojiljković, tvrdeći da je svoj novac stekao na legalan način kao i da je radio u inostranstvu i zarađivao, uz tvrdnju da je pare “pravio, a ne prao”. 

Stojiljković je na pitanje suda zašto je bio u Brazilu, odgovorio da je bio zbog kupivine peleta koji sada proizvodi, te je rekao da okrivljenog Bojana Stanojkovića poznaje dobro, jer su radili zajedno sa automobilima.  

Okrivljeni Stojiljković je rekao da je Šarića prvi put video na suđenju, već da je izdavao stan u Bratislavi, ali se nije sretao sa ljudima koji su u njemu boravili. 

Makedonac  Arguš Erdrič, koji se optužnicom tereti da je prao novac, je danas protvrdio da poznaje Stojiljkovića i da su bili partneri dugi niz godina, dok je negirao da Šarića poznaje od ranije. 

Okrivljeni Goran Vučković je takođe negirao sve optužbe, navodeći da je od legalnog posla zaradio 1,25 miliona evra koje je uložio u proširenje biznisa.  Sledeće suđenje zakazano je za  24. januar.  

Šarić je na prethodnom suđenju takođe negirao optužbe, navodeći da je sudskim vestačnejem utvrđeno da je sav njegov novac došao iz legalnh tokova, te da je osuđen za nešto što nije bio ni optužen, odnosno za kupovinu firme  “Štampa”. Sud je na prethodnom suđenju doneo rešenje da se Stanojkoviću  sudi u odsustvu.  

Za Stanojkovcihem je  raspisana poternica 19. aprila, pet dana nakon što je Šarić ponovo uhapšen zbog sumnje da je organizovao drugu kriminalnu grupu.    

Stajnojković je obuhvaćen i novom optužnicom koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Darka Šarića i još 14 pripadnika njegove nove organizovane kriminalne grupe, kojom se terete za oružje, izazivanje opšte opasnosti, zloupotrebu službenog položaja i planiranje teškog ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.  

Šariću i ostalima u postupku za pranje novca suđenje se ponavlja po nalogu  Apelacionog suda u Beogradu koji je 4. avgusta ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora. 

Pored Šarića presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio deo presude u oslobađajućem delu u odnosu na Dubravku Štrbac i Nemanju Krstajića.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: