Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Gazi, saopštilo je da je izraelska vojska izvršila napad vojnim vozilima na severozapad Pojasa Gaze nekoliko minuta nakon što je jutros prekinuto jednonedeljno primirje između Izraela i Hamasa. Palestinski mediji izvestili su o izraelskim vazdušnim i artiljerijskim udarima širom enklave nakon isteka primirja, uključujući i grad Rafu, koji se nalazi uz egipatsku granicu. Prethodno je izraelska vojska saopštila da je presrela raketu lansiranu iz Gaze rano jutros nakon što su se aktivirale sirene za vazdušni napad u izraelskim zajednicama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Hatem Ali, File

Izraelska vojska saopštila je danas da je obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze i da njeni avioni izvode seriju vazdušnih napada na ciljeve te militantne grupe.

Izraelska vojska tvrdi da je Hamas prekršio uslove privremenog primirja i da je ispalio raketu prema izraelskoj teritoriji neposredno pred isticanje primirja jutros u šest sati po lokalnom vremenu.

Vojska je potom navela da njeni borbeni avioni izvode talas vazdušnih napada na ciljeve Hamasa u Pojasu Gaze i da će uskoro objaviti detalje o tim napadima.

Prethodno je izraelska vojska saopštila da je presrela raketu lansiranu iz Gaze rano jutros nakon što su se aktivirale sirene za vazdušni napad u izraelskim zajednicama, preneo je Rojters.

Hamas: Izraelska vojska napala severozapad Pojasa Gaze

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Gazi, koje kontroliše Hamas, saopštilo je da je izraelska vojska izvršila napad vojnim vozilima na severozapad Pojasa Gaze nekoliko minuta nakon što je jutros prekinuto jednonedeljno primirje između Izraela i Hamasa.

U saopštenju se navodi da je Izrael obnovio i vazdušne napade na tu oblast Pojasa Gaze, preneo je Si-En-En (CNN).

Izraelska vojska prethodno je danas saopštila da je obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze i da njeni avioni izvode seriju vazdušnih napada na ciljeve te militantne grupe.

Netanijahuov kabinet: Hamas prekršio dogovor, vlada posvećena ratnim ciljevima

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanijahua saopštio je danas da je Hamas prekršio dogovor i nije ispunio svoju obavezu da oslobodi sve žene taoce, kao i da je ispalio rakete na Izrael.

U saopštenju se navodi da su borbe obnovljene u Pojasu Gaze i da je Vlada Izraela posvećena postizanju ciljeva rata koji su, kako se navodi, oslobađanje talaca, eliminacija Hamasa i obezbeđivanje da narod Izraela nikada više ne može da bude ugrožen iz Pojasa Gaze, preneo je “Tajms of Izrael”. 


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: