Podeli vest

Desetine hiljada ljudi učestvovale su danas na antivladinim protestima u Jerusalimu ispred izraelskog Kneseta, trežeći ostavku vlade i protestujući protiv plana vlade da ultraortodoksni Jevreji budu oslobođeni služenja vojnog roka.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AP FOTO/Leo Correa (STF)/Leo Correa (STF)

Izraelski opozicioni lider Jair Lapid rekao je na protestu da je izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu jedino važno da ostane na funkciji, preneo je Rojters.

Lapid je optužio Netanijahua da se više fokusira na to da, kako je naveo, usreći svoje koalicione partnere, nego da pomaže građanima pogođenim ratom.

Lapid je istakao da Netanijahu vredno radi na zakonu kojim bi ultraortodoksni Jevreji bili oslobođeni služenja vojnog roka dok, kako je naveo, Izraelske odbrambene snage (IDF) traže još vojnika.

“Da je stoti, hiljaditi delić ove organizacione efikasnosti bio posvećen taocima ili evakuisanima ili rukovođenju ratom ili ekonomijom, naša situacija bi bila potpuno drugačija, ali postoji samo jedna stvar koja je važna za Netanijahua, a to je da ostane na funkciji”, istakao je Lapid.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ