Podeli vest

Izvođenjem opere “Turandot” u režiji Maria Pavla del Monaka i pod dirigentskom palicom Stefana Romanija pozorište Madlenianum obeležilo je 25 godina postojanja i rada.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

madnelijanum
FOTO TANJUG/ MADLENIANUM/ ZORAN ŠKRBIĆ

To je (za sada) poslednja predstavljena premijera, urađena u koprodukciji sa Narodnim pozorištem u Beogradu, delo Đakoma Pučinija, dok je prva premijera održana na zemunskoj sceni, opera “Tajni brak”.

Jasmina Trumbetaš Petrović, oživela je sinoć Turandot na sceni Madlenianuma u veoma zahtevnoj ulozi za dramski sporan. Nasuprot nje “pučinijevski poetična” i lirski nežnija robinja Liu bila je Snežana Savičić Sekulić.

Ovog puta kao princ Kalaf nastupio je Nikola Kitanovski. U zanimljivim ulogama slugu Pinga i Panga nastupaju Vladimir Andrić i Darko Đorđević.

Baletsku rolu Dušu princeze Lou-Ling tumačila je Olga Olćan. Publika je ovacijama pozdravila protagoniste ove spektakularne opere. Prethodni jubilej, prvih 20 godina rada, obeležen je luksuznom “Monografijom Madlenianuma”. Madlenianum i dalje angažuje svetske umetnike i otkriva nove mlade talente i tako doprinosi kulturnom životu Zemuna, ali i srpske prestonice. U godinama korone pozorište je imalo kratak prekid igranja predstava, ali je organizovana online sezona – svakodnevno su emitovane produkcije iz prethodnih godina.

Čim su to uslovi dozvolili, ponovo je scena oživela uz stare, ali i nove naslove. Od ove sezone Madlenianum je proglašen Ustanovom kulture.

U poslednjih pet godina premijerno je izvedeno pet opera, dve operete, jedan mjuzikl, dva baleta, 12 drama, od toga sedam na Velikoj sceni i pet na Maloj sceni, kao i dva muzičko-scenska koncerta. Opera “Turandot” je nastala u režiji mladog i talentovanog reditelja Maria Pavla del Monaka i pod dirigentskom palicom Stefana Romanija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ DANAS dočekuje SARACINA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom, saopštila je Služba…