KU ukrajinskoj luci Odesa prekinuto je snabdevanje električnom energijom nakon ruskog vazdušnog napada koji je oštetio visokonaponski energetski objekat, saopštio je danas najveći ukrajinski dobavljač energije DTEK.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

odesa
Tanjug/AP Photo/Nina Lyashonok, File

“Situacija je i dalje teška. Da bi se smanjilo opterećenje mreže, danas u gradu neće funkcionisati elektroprevoz, a ograničena je i industrijska potrošnja”, objavljeno je na Telegram kanalu DTEK-a, prenosi Ukrinform. DTEK dodaje da čini sve da što pre uspostavi snabdevanje domaćinstava energijom i poziva stanovnike na ekonomičnu potrošnju električne energije.

Navodi se da je struja obnovljena do jutros u dva gradska okruga.

Ruske snage noćas su napale Odesu sa nekoliko grupa jurišnih dronova iz Crnog mora, a na meti je bila energetska infrastruktura. Ostaci drona izazvali su požar na elektroenergetskom objektu, koji je odmah ugašen, saopštile su gradske vlasti.

U Nikolajevu je 11 osoba povređeno od posledica pada fragmenata oborenog ruskog drona tipa Šahed, objavila je regionalna uprava na Fejsbuku. Kako je navedeno, delovi oborenog drona izazvali su požar na stambenoj zgradi i dva automobila, a oštećene su i privatne kuće u blizini.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: