Podeli vest

Pre dva dana je prijavljeno da je delfin ugrizao još dvojicu plivača za ruku, što je, kako se veruje, poslednji u nizu napada na jednoj japanskoj plaži.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

delfin
Foto: Pixabay

Japanske vlasti pokušavaju da uđu u trag delfinu osumnjičenom za najmanje šest napada na ljude ovog leta.

Pre dva dana je prijavljeno da je delfin ugrizao još dvojicu plivača za ruku, što je, kako se veruje, poslednji u nizu napada na jednoj japanskoj plaži.

Prema pisanju lokalnih medija, čovek je prebačen u bolnicu pošto ga je napao morski sisar.

Japanski zvaničnici veruju da je u pitanju isti delfin koji je više puta napadao ljude ovog leta, prenosi BBC.

Za delfine se obično misli da nisu agresivni prema ljudima, ali zapravo njihovo neprijateljstvo prema plivačima i nije toliko retko.

Lokalni mediji preneli su da je jednog muškarca ugrizao za obe ruke tokom prepodneva, a potom je kasnije tog istog dana napao još jednog čoveka, povredivši mu prste leve ruke.

Oba incidenta su se dogodila na plaži Košino, popularnoj destinaciji za plivače u blizini grada Fukuija na zapadu Japana.

Zvaničnici su sada postavili ultrazvučne predajnike duž plaže u nadi da će njeni visokofrekventni zvukovi odvratiti delfine. Plivači su upozoreni i savetovano im je da pokušaju da ih izbegavaju u vodi.

Za sada nije jasno koja je vrsta delfina napadala ljude. Prema pisanju lokalnih medija, delfini u ovoj oblasti navikli su na interakciju sa ljudima i dolaze i u pliće vode.

Napadi delfina jesu retki, ali nisu i nemogući.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: