Podeli vest

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je danas da je tokom istražnog postupka zaposleni tog preduzeća J.M. na poslovima otpravnika vozova u stanici Ratkovo usmeno priznao propust u radu koji je izazvao nastanak sinoćnje železničke nesreće kod Odžaka, kada je putnički voz naleteo na teretni.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

voz pruga
FOTO TANJUG/ MGSI/ ÐORÐE KRSTIC/ARHIVA

U daljem istražnom postupku će ovo biti potvrđeno nakon prikupljanja materijalnih dokaza i utvrđivanja činjenica pod kojima je došlo do ličnog propusta u radu zaposlenog, navedeno je u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije.

Prema preliminarnim informacijama, mašinovođa je, nakon uočavanja prepreke sproveo kočenje, izašao iz kabine i dodatno sprečio teže posledice. Isleđenje ove nesreće vrši istražna komisija Infrastrukture železnice Srbije.

U saopštenju je navedeno da je 17. novembra u 18.42 časova, na regionalnoj pruzi broj 207 Novi Sad – Odžaci – Bogojevo, prilikom saobraćaja voza broj 25412 prevoznika Srbijavoz, između službenih mesta Ratkovo – Odžaci, došlo do naleta voza 25412 koji saobraća na relaciji Novi Sad – Subotica na kraj međunarodnog teretnog voza broj 49028 (lok 753-782 i 9 Sgs tovarenih kola kontejnerima, prevoznika Transagent Operator).

Najveća dopuštena brzina kretanja vozova na ovoj deonici je 100 kilometara na sat, navodi se u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije. Na mesto nastanka nesreće izlazio je i istražni sudija, pokrajinski inspektor za železnički saobraćaj i predstavnici CINS-a (Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju).

Prekid u organizaciji saobraćaja vozova na delu pruge Ratkovo – Odžaci traje od 18.42 i dalje do sanacije posledica nesreće, a zbog ove nesreće otkazuju se vozovi za prevoz putnika na relaciji Sombor-Novi Sad-Sombor (prevoznik Srbijavoz), navedeno je u saopštenju.

Za otklanjanje posledica ove nesreće angažovan je pomoćni voz iz Beograda. Iz opšte bolnice u Somboru danas je saopšteno da je od pet hospitalizovanih pacijenata koji su povređeni u sinoćnjoj železničkoj nesreći kod Odžaka jedan sa teškim telesnim povredama jetre i prelomima rebara smešten na Jedinici intezivne nege, dok su četiri pacijenta, koji su trenutno u stabilnom stanju, smešteni na Odeljenje hirurgije zbog povrede glave i preloma rebara.

U Opštoj bolnici u Somboru pregledana su 52 pacijenta, od kojih je pet pacijenata hospitalizovano, navela je ta zdravstevna ustanova u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: