Jedna osoba je ubijena, a 11 je ranjeno jutros u palestinskom terorističkom napadu na auto-putu na periferiji Jerusalima, saopštila je policija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Mahmoud Illean (STF)

U pucnjavi je ubijen muškarac u 20-im godinama, a žena stara 23 godine nalazi se u teškom stanju, saopštili su medicinski zvaničnici.
Oni su rekli da su svi povređeni zbrinuti u bolnice u Jerusalimu.


Policija je saopštila da su dvojicu naoružanih napadača ubile snage bezbednosti na licu mesta, a da je treći ubrzo “neutralisan” nakon policijskih pretraga u toj oblasti, objavio je Tajms of Izrael.


Policija je navela da su trojica palestinskih naoružanih napadača otvorili vatru na Izraelce koji su čekali u saobraćajnoj koloni nekoliko stotina metara od kontrolnog punkta az-Zaajjem u blizini Jerusalima i grada Maal Adunim na okupiranoj Zapadnoj obali, objavio je Tajms of Izrael.


Prema navodima policije, Palestinci su otvorili vatru iz automatskog oružja na Izraelce koji su čekali u koloni vozila dok su se kretali prema Jerusalimu autoputem, nekoliko stotina metara pre kontrolnog punkta az-Zaajjem, u blizini istoimenog grada na Zapadnoj obali.


Fotografije koje je objavila policija pokazuju da su tri Palestinca, stanovnici oblasti Vitlejema, bili naoružani jurišnim puškama, improvizovanim automatima i granatom.
Izraelska bezbednosna agencija Šin Bet identifikovala je napadače kao Muhameda Zavahra (26), njegovog brata Kathema Zavahra (31) i Ahmeda al-Vahša (31).


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: