Nova godina izgleda kao pravo vreme za postavljanje ciljeva, a ako ste se ikada pitali koja su to novogodišnja obećanja koje ljudi sami sebi daju, evo odgovora.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Foto:Pixabay

Statista svake godine pravi presek novogodišnjih obećanja koje dajemo pred Novu godinu. U 2023. za 2024 godinu najveći broj ispitanika zaklinjao se da će vežbati više.

Međutim, imati odluku je samo pola bitke; njeno održavanje je teži deo, pa to ne zaboravite dok čitate ovih osam najčešćih obećanja.

Vežbaću više

Trenutak na vrhu liste, 53% ispitanika izrazilo je želju da više vežba ove godine. Ako želite da se oznojite, korišćenje trake za trčanje je odlična opcija, kažu oni koji su obećanje ispunili.

Ješću zdravije

Ovo je blizu vrha liste, s 50% ispitanika koji su postavili cilj da jedu zdravije ove godine. Oni koji su obećanje ispunili kažu da je tajna u postepenom prelasku na zdravu hranu.

Skinuću višak kilograma

Gubitak težine bila je popularna novogodišnja odluka i za ovu godinu, sa 40% ispitanika koji su je stavili na svoju listu. Ovaj zadatak nikada nije lak, ali je stručno vođenje tajna uspeha. Nekada nam je ipak potreban podstrek sa strane i neko ko će nam omogućiti da se kilogrami ne vrate

Štedeću više novca

Štednja novca je česta odluka za 39% ispitanika ove godine. Pronalaženje najboljih ponuda i kupovina proizvoda koji će vam dugoročno uštedeti novac može vam pomoći. Krenite sa malim uštedama na kućnim stvarima, stavljate sve u kasicu i zadovoljstvo će rasti.

Provešću više vremena s prijateljima i porodicom

Ovo je cilj za 37% ispitanika ankete. Ideja bi mogla da bude da odredite unapred vikende kada čete se susretati sa prijateljima i rodbinom.

Manje vremena ću provoditi na društvenim mrežama

Oko 20% ispitanika želi smanjiti vreme provedeno na društvenim mrežama. Aplikacije za blokiranje društvenih mreža mogu pomoći u smanjenju ove distrakcije.

Smanjiću stres na poslu

Smanjenje stresa je novogodišnja rezolucija za 19% ispitanika . Šetnje tokom radnog vremena, pijenje dovoljno vode i korišćenje planera mogu pomoći. Traženje stručne pomoći nikada nije na odmet.

Smanjiću troškove života

Cilj smanjenja troškova života ima 19% ispitanika. Za ovu odluku važno je da prvo popište svoje troškove, a zatim da vidite gde je ušteda moguća i za ovu odluku je važno da se ne počinje sa naglim rezovima.

Ove odluke mogu biti izazovne, ali uz planiranje i doslednost, možete ostvariti svoje ciljeve u 2024. godini, pa srećno!


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: