Narodna stranka će se odazvati na konsultacije o formiranju Vlade, ali je za ovu stranku svaka druga forma razgovora sa Vučićem neprihvatljiva, kaže Jeremić

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

VUK JEREMIC
Foto: Shutterstock

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će se stranka na čijem je čelu odazvati pozivu predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konsultacije o formiranju Vlade.

On je, međutim, dodao da je zauzimanje stava države prema sukobu u Ukrajini, kao i svemu što iz toga proizilazi u političkom, ekonomskom, bezbednosnom pogledu, izuzetno složeno pitanje koje zahteva sveobuhvatnu i transparentnu javnu raspravu, i da je parlament najprimerenije mesto za to.

“Predsednik Republike po Ustavu ima mandat da sa parlamentarnim strankama obavi zvanične konsultacije o formiranju Vlade Srbije. Narodna stranka će se tom pozivu odazvati, poštujući zakone i Ustav”, naveo je Jeremić.

Jeremić je rekao da bi svaka druga forma razgovora sa Vučićem, van Ustavom propisanih nadležnosti predsednika Republike, za posledicu imala dalje urušavanje institucionalnog poretka i Narodna stranka u tome neće učestvovati.

Jeremić je to rekao na pitanje Nove s da li će se Narodna stranka odazvati na poziv koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će uputiti opozicionim strankama na razgovor povodom aktuelne situacije i pozicije Srbije.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: