Podeli vest

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da ovog trenutka ne deluje da je Srbija izložena prevelikim pritiscima da uvede sankcije Rusiji

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

VUK JEREMIC
Foto: Shutterstock

On je naveo da sankcije ne bi doprinele približavanju Evropskoj uniji, jer, kako je rekao, sa „autokratskim režimom kakav je na vlasti u Beogradu ne možemo ni da sanjamo o ulasku u EU“.

Jeremić je dodao da „dozvoljava da nije u pravu“, ali da Narodna stranka zato i traži da predstavnici vlasti, koji razgovaraju sa EU i SAD, javno u parlamentu kažu šta će se dogoditi ako ne budu uvedene sankcije, pošto je potpuno jasno da bi Srbija pretrpela teške ekonomske i političke posledice ako bi uvela sankcije Rusiji, ali nisu jasne posledice neuvođenja sankcija.

„Uvođenje sankcija nas ne bi približilo EU, jer na evropskom putu godinama stojimo zato što nemamo slobodne medije, funkcionalnu vladavinu prava i borbu protiv korupcije. Ne može se u EU ući kao diktatura gora od Orbanove. Njima je dosta jednog Orbana, nije im potreban još jedan i to sa Balkana“, rekao je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke je naveo da Srbija jeste jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji, ali da nijedna druga država u Evropi nije bila bombardovana posle završetka hladnog rata niti je trpela sankcije, i podsetio da su pre tačno 30 godina počele da se primenjuju sankcije protiv Srbije zbog kojih je patio narod, a tadašnji režim gomilao bogatstvo.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: