Podeli vest

Davida Kozaka (24) koji je u četvrtak ubio najmanje 14 osoba na Karlovom univerzitetu u Pragu navodno je bio inspirisan pucnjavom u jednoj školi u Rusiji u kojoj je 14-godišnja devojčica A.A. ubila jednog, a ranila pet učenika nakon čega je izvršila samoubistvo, prenosi Tajms.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Britanski list je do zaključka šta mu je bila inspircija došao na osnovu Kozakovih objava na mreži Telegram gde je navodno objavio da mu je “Alina Afanaskina previše pomogla”.

“Uvek sam želeo da ubijam, mislio sam da ću u budućnosti postati manijak. Shvatio sam da je mnogo isplativije raditi masovna ubistva nego serijska. Seo sam. Čekao sam. Sanjao. Hteo… ali Alina je postala poslednja tačka. Kao da mi je pritekla u pomoć sa neba baš na vreme”, napisao je on navodno na toj društvenoj mreži.

Zbog jučerašnjeg masakra, koji se smatra najvećim u istoriji češke, u subotu je proglašen Dan žalosti, a kako navodi britanski list, napadač je “maštao o tome da postane manijak”.

Istovremeno, policija i dalje ispituje povezanost napadača sa drugim ubistvima. Dodaje se da komšije opisuju napadača kao “introvertnog štrebera” koji je bio fasciniran oružjem, a veruje se i da je pre masovnih ubistava na univerzitetu ubio svog oca.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: