Podeli vest

Uzbunjivač i bivši američki obaveštajac Dejvid Graš, izjavio je da Sjedinjene Američke Države znaju za aktivnosti “neljudi” od tridesetih godina prošlog veka.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Agencije/Bilten.rs

Tanjug/AP Photo/Nathan Howard

Na pitanje kongresmena da li američka vlada ima informacije o vanzemaljskom životu, Graš je rekao da su SAD verovatno svesne aktivnosti koje nisu ljudske od 1930-ih godina, prenosi AP.

Iako sve ovo zvuči šokantno ovo je samo prvi deo njegovog svedočenja.

Uzbunjivač je, tokom svedočenja pred Nazdornim odborom Predstavničkog doma američkog Kongres, rekao da je apsolutno siguran da SAD poseduju UAP (neidentifikovani vazdušni fenomeni) i napomenuo da to tvrdi na osnovu razgovora sa više od 40 svedoka tokom četiri godine. Tvrdi i da zna “tačne lokacije” gde se nalazi ova tehnologija i navodi da je te lokacije “dostavio generalnom inspektoru, a neke i obaveštajnim odborima”.

Dejvid Graš je ove tvrdnje prvi put izneo početkom juna u intervju televiziji “NewsNation” i tada je izbegavao da daje dokaze, pozivajući se na nacionalnu bezbednost, ali je tada prvi put govorio da američka vlada u svom posedu ima vanzemaljske letelice koje krije od američke javnosti.

Kako prenosi “Gardijan”, on je naveo tada da su neke od tih “naprava” bile veličine fudbalskog terena. Međutim, u intervjuu za “Debrief” je priznao da nije lično video vanzemaljsku letelicu, ali je naveo da su njegove tvrdnje “zasnovane na opsežnim intervjuima sa visokim obaveštajnim zvaničnicima”. 

Takođe, Garaš  je posvedočio da su na tim letelicma pronađeni neljudski biološki tragovi, ali je istakao da on sam nikada nije video telo vanzemaljca. Ističe da su i te njegove tvrdnje zasnovane na intervjuima sa visokim obaveštajnim zvaničnicma, preneo je Gardijan. 

I tu nije kraj. Graš je tokom svedočenja kazao da se suočio sa “brutalnom odmazdom” nakon što je, kako tvrdi, otkrio dokaze o tome da Vlada SAD krije dokaze o postojanju vanzemaljaca.

“Bilo je veoma brutalno i veoma nesrećno, neke od taktika koje su koristili da bi me povredili, i profesionalno i lično”, rekao je Graš.


On je naveo da zna “više kolega” koje su fizički povređene usled aktivnosti UAP-a, a na zahtev da kaže više detalja o tome, odgovorio je da “ne može da ulazi u pojedinosti”.

Ono što je najšokantnije i što je podiglo Pentagon na noge je Grušova tvrdnja  da su pojedinci sa kojima je razgovarao zabrinuti da su američki građani ubijeni u okviru nastojanja vlade da prikrije informacije o NLO i vanzemaljcima.


Dejvid Gruš je 36-godišnji američki veteran koji je bio član Operativne grupe za neidentifikovane leteće objekte (NLO-UFO), a od 2019. do 2021. godine služio je kao predstavnik Nacionalne izviđačke kancelarije, jedne od pet velikih američkih obaveštajnih agencija.

Drugi svedoci na saslušanju bili su Dejvid Fravor, bivši komandant mornarice koji je rekao da je video čudan objekat na nebu dok je bio na obuci 2004. godine i Rajan Grejvs, penzionisani pilot mornarice, koji je tvrdio da je viđao UAP na obali Atlantika „svakog dana, i to nekoliko godina“.

Zvaničnik Pentagona: Saslušanje o NLO uvredljivo, i mi tragamo za istinom

Visoki zvaničnik Pentagona žestoko je kritikovao ovonedeljno saslušanje u Kongresu posvećeno neidentifikovanim letećim objektima (NLO), nazivajući iznete tvrdnje “uvredljivim” za osoblje angažovano da istražuje taj fenomen i optužujući ključnog svedoka da ne sarađuje sa zvaničnom istragom vlade SAD.


U pismu dr Šona Kirkpatrika, objavljenom na njegovoj ličnoj LinkedIn stranici, koje je u petak kružilo društvenim medijima, kritikuje se veći deo svedočenja penzionisanog obaveštajnog oficira Vazduhoplovnih snaga, Dejvida Gruša, koje je obradovalo sve koji veruju u postojanje vanzemaljskog života i dospelo na naslovne stanice novina širom sveta, javlja AP.

Deo onoga do čega su SAD došle, rekao je Gruš, bili su “biološki proizvodi” koji nisu humanog porekla, za koje je rekao da ih nije video, ali da je o njima saznao od “ljudi sa direktnim saznanjem o programu”.


Karijerni obaveštajni službenik, Kirkpatrik, pre godinu dana je imenovan da vodi Pentagonovu kancelariju za rešavanje anomalija u svim domenima, ili AARO, koja je imala za cilj da centralizuje istrage o UAP.


Kongres je poslednjih godina podsticao Pentagon i američke obaveštajne agencije da bolje istraže izveštaje o uređajima koji lete neuobičajenim brzinama ili putanjama, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost.
Kirkpatrik je napisao pismo u četvrtak, a Ministarstvo odbrane je u petak potvrdilo da ga je poslao u ličnom svojstvu.


Kirkpatrik je odbio da komentariše pismo, navodi AP.


U njemu je, između ostalog, napisao: “Ne mogu da dozvolim da saslušanje prođe, a da ne podelim koliko je to bilo uvredljivo za službenike Ministarstva odbrane i obaveštajne zajednice koji su odlučili da se pridruže AARO-u, od kojih su mnogi zabrinuti zbog rizika po karijeru. Oni tragaju za istinom, kao i ja. Ali sigurno ne biste stekli takav utisak sa saslušanja u Kongresu.”

Portparolka Pentagona – nemamo informacije da je bilo koja osoba ubijena zbog informacija o NLO

U odvojenom saopštenju, portparolka Pentagona Sju Gof demantovala je druge optužbe koje je Gruš izneo pred podkomitetom za nadzor Predstavničkog doma.

Pentagon “nema informacije da je bilo koja osoba povređena ili ubijena kao rezultat pružanja informacija” o NLO objektima, rekla je Gof.


Pentagon, takođe, nije otkrio “bilo kakve proverljive informacije koje bi potkrepile tvrdnje da su bilo kakvi programi u vezi sa posedovanjem ili obrnutim inženjeringom nezemaljskih materijala postojali u prošlosti ili postoje trenutno”.

Kirkpatrik u pismu navodi da “AARO tek treba da pronađe bilo kakav kredibilan dokaz koji bi podržao navode o bilo kakvom programu obrnutog inženjeringa za nezemaljsku tehnologiju”.
On je u decembru obavestio novinare da Pentagon istražuje “nekoliko stotina” novih izveštaja nakon pokušaja da se piloti i drugi jave sa bilo kakvim viđenjima.

Kirkpatrick je u svom pismu, takođe, napisao da su navodi o “odmazdi, uključujući fizički napad i pominjanje ubistva, izuzetno ozbiljni, zbog čega je policija kritičan deo AARO tima, posebno da bi se pozabavio i preduzeo brzu akciju ako se neko javi sa takvim tvrdnjama”.

“Ipak, suprotno tvrdnjama iznetim na saslušanju, centralni izvor tih navoda je odbio da razgovara sa AARO-om”, rekao je Kirkpatrik.
On nije eksplicitno imenovao Gruša, koji je tvrdio da se suočio sa odmazdom, i odbio je da odgovori kada ga je kongresmen pitao da li je neko ubijen da bi sakrio informacije o NLO.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: