Podeli vest

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari, poručio je, komentarišući snimak izraelsko-američkog taoca Herša Goldberg-Polina koji je objavila militantna grupa Hamas, da je to hitan poziv na akciju i dodao da izraelska vojska neće ostaviti “kamen na kamenu u naporima da pronađe taoce“.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Maya Alleruzzo, File

„Hamas je upravo objavio snimak 23-godišnjeg Herša Goldberga-Polina, američko-izraelskog mladića, koji je sa prijateljima slavio na Nova Music Festivalu, kada ga je Hamas nasilno i brutalno napao i kidnapovao 7. oktobra. Hamas drži Herša u Gazi više od 200 dana. Hamas i dalje drži 133 taoca u Gazi više od 200 dana, u nehumanim uslovima“, istakao je Hagaru u video poruci.

On je poručio da će IDF nastaviti da goni Hamas svuda u Gazi, sve dok taoci ne budu oslobođeni, prenosi Tajms of Izrael.

“Ovo je hitan poziv na akciju. Nećemo ostaviti kamen na kamenu u naporima da pronađemo naše taoce. Ovaj snimak psihološkog terorizma nije samo podsetnik na ono što je Hamas uradio 7. oktobra, već i na to koliko je ova teroristička grupa bolesna, terorišući taoce i njihove porodice”, rekao je portparol IDF-a.

Heršovim roditeljima Rejčel i Džon Goldberg Polin poručio je da stoji uz njih i da će vojska učiniti sve da vrati taoce kućama.
“Vaša snaga nastavlja da nas inspiriše dok ispunjavamo ovu kritičnu misiju”, zaključio je on.

Palestinski militantni pokret Hamas objavio je u sredu video snimak na kojem se vidi Herš Goldberg-Polin.

Kratak snimak bez datuma pokazuje da 23-godišnjaku nedostaje potkolenica, ali da inače deluje zdravo.

U video porucio on je rekao da je zadobio ozbiljne povrede tokom napada 7. oktobra nakon što je pokušao da svoje telo koristi kao štit da zaštiti sebe i druge uplašene civile, prenosi Rojters.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…