Na konferenciji za medije pred drugu utakmicu sa Majamijem, Nikola Jokić odgovarao je na pitanja novinara, a odgovor na pitanje o igri u dresu reprezentacije oduševilo je Srbiju

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Gleledao kako oduševljno i odgovorno igraš u Beogradu kvalifikacije za Olimpijske igre. Možeš li da nam opišeš kakva je razlika između toga, i oduševljenja i odgovornosti u NBA?, pitao je jedan od novinra.

“Drugačije je kada se igra za Srbiju! Emocije… Adrenalin… Cela zemlja navija za tebe. To je, prepostavljam, san svakog igrača. Bar je za Srbiju tako. Malo je to više od… pritiska. Ne, nije pritisak prava reč. Prosto, emocije su tu malo iznad svega, za nivo iznad bilo čega drugog”.

Novinare je zanimala i Jokićeva motivacija pred ovaj meč, ali i porula za mlade koji se ugledaju na njega.

 “Naravno, motivacija je ogromna, jer nikada se ranije nije desilo (da je Denver NBA šampion), tako da bismo osvajanjem titule ostavili značajnu stvar u nasleđe. Ali… što se dece tiče i da treba da se ugledaju na mene, mislim da treba da imaju sopstvene životne staze”

Pitali su ga i za nasleđe i za plan za narednih pet godina

” Iskreno, ne razmišljam toliko. Samo igram. Moj fokus nikada nisu bili neki rekordi koje mi mediji “prilepljuju”. Znate, samo hoću da pobedim u utakmici i… prosto igram svaki meč tako da u njemu pobedim. Toliko je jednostavno”, poručio je Jokić.

Nikola Jokić i Denver u finalu NBA lige za rivala imaju Majami, a prva dva meča “rezervisana” su za parket nagetsa.

Uvodni je odigran, a drugi meč se od dva časa po našem, srednjoevropskom vremenu, igra u ponedeljak, 5. juna.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: