Podeli vest

Rok za predaju izbornih lista za učešće na parlamentarnim izborima ističe za deset dana, 26. novembra u ponoć, a do sada je predato i proglašeno devet izbornih lista.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

izbori
Foto: Shutterstock

Među listama koje su poslednje proglašene je lista Stranke demokratske akcije Sandžaka pod nazivom “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin”.

Od lista stranaka manjina RIK je proglasio i liste “Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka, Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini” kao i listu “Savez vojvođanskih Mađara – za našeg predsednika, za našu zajednicu, za našu budućnost”.

Prva lista koje je predata i proglašena je izborna lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”.

Na izborima će učestvovati i lista “Ivica Dačić – premijer Srbije”, kao i “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka”.

Proglašene su i liste “Srbija protiv nasilja” čiji su nosioci Miroslav Aleksić i Marinika Tepić, lista “Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju – Srpska koalicija NADA – Nacionalno demokratska alternativa – Nova Demokratska stranka Srbije – Pokret obnove Kraljevine Srbije”, izborna lista “Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionalno okupljanje – Državotvorna snaga – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri”.

Uz listu kandidata potrebno je dostaviti najmanje 10 000 overenih potpisa birača koji je podržavaju, dok je za stranke nacionalnih manjina dovoljno 5 000 potpisa.

RIK zbirnu izbornu listu treba da utvrdi do 1. decembra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: