Podeli vest

Na sastanku su predstavljeni budući planovi za uvođenje 5G tehnologije u Srbiji i ministar Jovanović je istakao da će u toku priprema ovog plana imati direktnu i otvorenu komunikaciju sa kompanijom Yettel i ostalim teleoperatorima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

jovanović mihailo telekomunikacije
FOTO TANJUG/ MIT/MARINA JANCEVIC/ARHIVA

Ministar informisanja i telekomunikacija Srbije Mihailo Jovanović danas je sa generalnim direktorom Yettel-a u Srbiji Majklom Mišelom dogovorio da u toku naredne nedelje bude formirana Radna grupa koja će definisati konačnu verziju Nacrta zakona o elektronskim komunikacijama, saopštilo je resorno ministarstvo.

“Očekujem da će u najkraćem periodu razmotriti dobijene primedbe Evropske komisije i ostalih državnih organa, kako bi bila definisana konačna verzija Nacrta zakona o elektronskim komunikacijama.

Novim zakonom će se podsticati povezanost, široka dostupnost i upotreba komunikacionih mreža nove generacije, uzimajući u obzir nova tehnološka dostignuća i potrebu za obezbeđivanjem kontinuiranog unapređenja kvaliteta usluga elektronskih komunikacija, kao i neophodne promene u režimu pružanja usluga univerzalnog servisa i dodatna zaštita prava krajnjih korisnika“, rekao je Jovanović.

Navodi se da su na današnjem sastanku predstavljeni budući planovi za uvođenje 5G tehnologije u Srbiji i da je ministar Jovanović istakao da će u toku priprema ovog plana imati direktnu i otvorenu komunikaciju sa kompanijom Yettel i ostalim teleoperatorima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: