Podeli vest

Tročlana ekipa filma radnog naziva “Kombinacija” namerava da u starom Zastavinom kombiju 850 krene 18. maja iz Beograda po regionu kako bi snimili dokumentarac o fabrikama u kojima se vozilo nekad proizvodilo

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

fiat
Foto: Pixabay

“Hteo sam da napravimo dokumentarni film o tim fabrikama koje rade i ne rade, kako je nekad bilo, a kako je danas u tim mestima”, rekao je Tanjugu reditelj i snimatelj filma Jugoslav Nikolić. Na ideju za film Nikolić je došao pošto je saznao da su u fabrikama širom druge Jugoslavije pravljeni delovi za Zastavin kombi 850 AK kog je njegov prijatelj mašinski inženjer Dušan Dimitrijević kupio pre par godina kod Kuršumlije.

“Našao je ‘fići’ kombi koji nije mogao da se kreće, i platio ga je na neviđeno. Kombi je bio u raspadnutom stanju, ali je imao sve delove i počeo je da ga sređuje. Hteo je da ga koristi za reklamne svrhe”, naveo je Nikolić.

Sada je, uz Dimitrijevića i drugog snimatelja Dimitrija Damljanovića, Nikolić nameran da 18. maja krene na put dug između 2.500 i 3.000 kilometara, koji će trajati između deset i 15 dana po svim republikama bivše Jugoslavije. Ekipa ide najpre u Pirot i Surdulicu, spušta se zatim u Severnu Makedoniju, da bi se vratila u Srbiju, kako bi preko Zlatibora otišli u Crnu Goru.

Odatle kombi putuje u Mostar, pa za Split, a onda u Sloveniju. Preko Zagreba, Banjaluke i Modriče ekipa “Kombinacije” vraća se za Beograd, dok su već bili u Somboru gde je novi kombi nekad bio sklapan.

“Snimanje je jako naporno i nepredvidivo. Nadamo se da nećemo imati poteškoća na putu. A po povratku imamo odmor, pa Kragujevac, Trstenik i Kruševac”, naveo je Nikolić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: