Podeli vest

Jutarnji list navodi da se ta poseta ssigurno neće dogoditi pre jeseni jer je to događaj koji treba dogovoriti diplomatskim kanalima i vrlo temeljno pripremiti

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

VESTI MEDIJI NOVINE
Foto: Pixabay ilustracija

Hrvatska će dozvoliti dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Jasenovac, ali se to sigurno neće dogoditi pre jeseni jer je to događaj koji treba dogovoriti diplomatskim kanalima i vrlo temeljno pripremiti, piše danas zagrebački Jutarnji list pozivajući se na izvor blizak hrvatskoj vladi.

Prema izvoru lista to nije bio slučaj prošlog petka kada je “Vučić samo javio Miloradu Pupovcu kako želi iz Gradine u BiH, otići u Pakrac i Jasenovac, a to se ne radi na takav način”.

Sagovornik Jutarnjeg lista je demantovao objavljene informacije po kojima je srpska diplomatija još u martu, a i kasnije, pokušala da dogovori Vučićev odlazak u jasenovački koncentracioni logor.


“To nije istina. Jedini pokušaj bilo je Vučićevo javljanje Pupovcu, pre toga nije bilo ničega”, rekao je.

Jutarnji list ocenjuje da “dan nakon što se saznalo da je Vučić skoro inkognito želeo da ode u Jasenovac, ali je u tome onemogućen, Banski Dvori očito žele da smire tenzije” i dodaje da u hrvatskoj vladi preovladava “uverenje da je predsednik Srbije inicirao ceo slučaj zbog unutrašnje političkih problema s kojima se suočava, kao i da bi preduhitrio predstojeće obeležavanje Oluje, koju u Srbiji zvanično opisuju kao ‘nastavak genocida nad srpskim narodom u NDH'”.

“To nismo niti ćemo dozvoliti. Neka prođe godišnjica Oluje, a onda će se diplomatije u miru dogovoriti kada i kako bi Aleksandar Vučić mogao doći u Jasenovac, jer tu se ne radi o običnoj poset”, rekao je izvor blizak hrvatskoj vladi za Jutarnji list.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: