Podeli vest

Američki jutjuber Trevor Džejkob (30) osuđen je na šest meseci zatvora zbog toga što je namerno srušio svoj avion 2021. da bi imao što veći broj pregleda na mreži, i zato što je o tome dao lažne izjave američkim istražiteljima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Trevor Džejkob (30) objavio je snimak pada aviona u decembru 2021. godine, tvrdeći da je reč o nesreći. On je iskočio iz aviona – sa selfi-štapom u ruci – i spustio se padobranom na zemlju.

Snimak je imao tri miliona pregleda, a video je sadržao i reklamu kompanije koja proizvodi novčanike, rekli su tužioci.

Federalni tužioci u američkoj državi Kaliforniji rekli su u ponedeljak da je Džejkob najverovatnije počinio to krivično delo da bi dobio što veći broj pregleda na društvenim mrežama i da bi stekao finansijsku korist, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

“Ovakva vrsta neopreznog ponašanja se ne može tolerisati”, dodali su tužioci. Džejkob, bivši olimpijac u snoubordu, izjavio da je sud doneo “ispravnu odluku”.

U sporazumu o priznanju krivice, on je naveo da je snimio video kao deo ugovora o sponzorstvu proizvoda. Džejkob se izjasnio krivim ranije ove godine za krivično delo “uništavanja i prikrivanja sa namerom da ometa federalnu istragu”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

TELO NAVALJNOG PREDATO MAJCI

Telo preminulog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog predato je njegovoj majci, saopštila je danas portparolka Navaljnog Kira Jarmiš.