Američki jutjuber Trevor Džejkob (30) osuđen je na šest meseci zatvora zbog toga što je namerno srušio svoj avion 2021. da bi imao što veći broj pregleda na mreži, i zato što je o tome dao lažne izjave američkim istražiteljima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Trevor Džejkob (30) objavio je snimak pada aviona u decembru 2021. godine, tvrdeći da je reč o nesreći. On je iskočio iz aviona – sa selfi-štapom u ruci – i spustio se padobranom na zemlju.

Snimak je imao tri miliona pregleda, a video je sadržao i reklamu kompanije koja proizvodi novčanike, rekli su tužioci.

Federalni tužioci u američkoj državi Kaliforniji rekli su u ponedeljak da je Džejkob najverovatnije počinio to krivično delo da bi dobio što veći broj pregleda na društvenim mrežama i da bi stekao finansijsku korist, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

“Ovakva vrsta neopreznog ponašanja se ne može tolerisati”, dodali su tužioci. Džejkob, bivši olimpijac u snoubordu, izjavio da je sud doneo “ispravnu odluku”.

U sporazumu o priznanju krivice, on je naveo da je snimio video kao deo ugovora o sponzorstvu proizvoda. Džejkob se izjasnio krivim ranije ove godine za krivično delo “uništavanja i prikrivanja sa namerom da ometa federalnu istragu”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: