Podeli vest

Za mamurluk ne postoji zvanični i instant lek, ipak ove stvari mogu pomoći da preprodite dan nakon noći u kojoj ste konzumirali alkohol

Autor : Bilten.rs , Izvor :

kafa
Foto:Shutterstock

Iako ne postoji instantna lek za mamurluk, postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste ublažili simptome i osećali se bolje nakon noći prekomernog konzumiranja alkohola.

  1. Hidrirajte se: Jedan od glavnih uzroka mamurluka je dehidracija, stoga je važno piti puno vode ili drugih nealkoholnih pića kako biste nadoknadili izgubljenu tečnost i elektrolite.
  2. Hrana: Konzumiranje zdrave hrane bogate hranjivim materijama može pomoći u nadoknađivanju izgubljenih vitamina i minerala. Preporučuju se namirnice poput banane, hleba, pirinča, jaja i supe.
  3. Odmarajte se: Mamurluk može uzrokovati umor i iscrpljenost, stoga je važno odmarati se i dopustiti telu da se oporavi.
  4. Medikamenti: Ako je potrebno, možete uzeti lekove protiv bolova poput ibuprofena ili acetaminofena kako biste ublažili glavobolju i bolove u telu.
  5. Elektroliti: Uzimanje elektrolita može pomoći u nadoknađivanju izgubljenih elektrolita i ublažiti simptome mamurluka. Elektroliti se mogu naći u sportskim napicima ili u obliku tableta.
  6. Opustite se: Vežbe opuštanja, poput joge ili meditacije, mogu pomoći u smanjenju stresa i simptoma koji mogu biti povezani s mamurlukom.

Najbolji lek za mamurluk je umerenost u piću.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: