Podeli vest

Olimpijski komitet Južne Koreje nastoji da pošalje na stotine sportista u centar za vojnu obuku kako bi poboljšali mentalnu izdržljivost za Olimpijske igre u Parizu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

olimpijada
Foto: Tanjug/AP Photo/Jae Hong, File

Južnokorejski sportski i olimpijski komitet je prošle nedelje savetovao domaća udruženja da ovog meseca pošalju sportiste u kamp južnokorejskih marinaca u jugoistočnom lučkom gradu Pohang na trodnevnu obuku, navode neka udruženja, preneo je AP.

Oko 320 sportista, uključujući žene, očekuje se u kampu za obuku, saopštili su danas zvaničnici Komiteta.

Sportska udruženja su ranije tražila od svojih sportista da pohađaju obuku kroz koju prolaze marinci uoči velikih sportskih događaja, ali je ovo prvi put da je Olimpijski komitet to preporučio, dodali su zvaničnici Komiteta.

Zvaničnici su, kako se izveštava, odlučili za kamp posle Azijskih igara u Kini u oktobru, kada je Južna Koreja završila na trećem mestu po broju zlatnih medalja posle Kine i Japana.

Nakon Azijskih igara, direktor Olimpijskog komiteta Li Ki-Heung izneo je ideju o treningu u kampovima marinaca i rekao da će se sportistima pridružiti najviši zvaničnici Komiteta, uključujući i njega, objavili su južnokorejski mediji.

Poruke kritike palna Olimpijskog komiteta preplavile su južnokorejske društvene mreže i sajtove, čiji su korisnici istakli da je on van pameti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

FK PARTIZAN POČEO PRIPREME

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.