Mirisa dima u odeći može biti vrlo neugodan, ali postoje efikasni načini da se rešite tog problema. Bilo da ste bili izloženi dimu cigarete, vatre ili bilo kojeg drugog izvora, postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste vratili svežinu svojoj odeći.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

Četiri saveta za uklanjanje mirisa dima sa tekstila

 1. Ledeno hladno
  Sve što radi trebalo bi da ode u vaš zamrzivač odmah nakon odlaska do posude za vatru. Spakujte šal, rukavice i džemper u plastične kese koje se mogu zatvoriti i čuvajte ih u zamrzivaču preko noći. Tamo su čestice mirisa (i bakterije, inače, takođe) uništene. Sledećeg dana sve arome dima treba neutralisati. Da li vaša debela zimska jakna ne staje u zamrzivač? Nastavite sa čitanjem!
 2. Toplota
  Ekstremna toplota takođe otežava život česticama mirisa. Okačite zahvaćene delove odeće direktno preko radijatora i jednostavno pustite da miris izgori. Ili: koristite fen za kosu. Raširite svoj džemper/jaknu/šal na stalak za sušenje i dajte im stvarno toplo duvanje.
 3. Mašina za sušenje
  Ako želite da uštedite sebi ciklus pranja jer su predmeti koji mirišu na vatru zapravo i dalje čisti i u vrhunskom stanju, možete ih staviti u mašinu za sušenje na 15 do 20 minuta. Najbolje je koristiti jedan ili dva mirisna lista za sušenje. Nakon toplog ciklusa centrifuge, konačno ponovo dobro miriše.
 4. Sirće
  Napravite domaći neutralizator mirisa koristeći vodu i prskanje sirćetne esencije. Ili pomešajte oba sastojka u maloj bočici sa raspršivačem i nanesite problematični tekstil njome, ili prokuvajte vodu sa sirćetnom esencijom i stavite lonac za paru na podmetač ispod veša sa pogođenim predmetima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: