Podeli vest

U selu Bosce u Kosovskoj Kamenici u sredu je uhapšen Srbin Mirko M., zajedno sa još dvoje Srba iz ovog mesta koji su naknadno pušteni na slobodu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KANCELARIJA ZA KIM
Foto: Kancelarija za KIM

Njihovo privođenje unelo je ogromno uznemirenje u ovo srpsko selo u Kosovskom Pomoravlju, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se dodaje u saopštenju, Mirko M. se za sada nalazi u pritvoru, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah mu je obezbedila branioca, a u stalnom je kontaktu i sa porodicom uhapšenog koju će danas obići i naši predstavnici na terenu.

“Prema rečima Mirkovog advokata, takozvano tužilaštvo u Prištini i dalje nije kvalifikovalo koje se delo Mirku stavlja na teret. Reč je o penzioneru koji prema rečima njegove najuže porodice nikada nije bio deo policijskih ili vojnih struktura i zbog toga očekuju njegovo oslobađanje”, ističe se.

Ulazak u srpsko selo naoružanih policijskih pripadnika i privođenje grupe Srba nesumnjivo je vid zastrašivanja koje za cilj ima da se dodatnim pritiskom oni nateraju da napuste svoja vekovna ognjišta, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ