Podeli vest

Kancelarija za KiM saopštila je danas da je u mešovitom naselju Suvi Do, nadomak Kosovske Mitrovice obijena crkva Svete Petke i to noć uoči obeležavanja hramovne slave.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug.rs

Foto:Kancelarija KiM

Na crkvi su obijena vrata i isprevrtane sveće, a pljačku je prvi uočio sveštenik crkve koji je jutros poranio da se pripremi za služenje svete liturgije i on je ovaj slučaj odmah prijavio policiji.

Crkva Svete Petke se i ranije često nalazila na meti vandala i ekstremista, a u mestu Suvi Do više puta je napadana i ambulanta. Kako se navodi, pljačka se desila samo dva dana nakon što je na ambulanti ispisan grafit terorističke “UČK”.

“Umesto da danas u miru i radosti proslave praznik, žitelji ovog sela sa zebnjom strahuju od novih napada i provokacija i pitaju se zbog čega ne mogu u miru da obeleže svoje verske svetkovine.

Srpska pravoslavna crkva jedan je od stubova opstanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji, a naše Crkve mesta zbora i okupljanja srpskog naroda u kojima bi trebalo da se osećaju bezbedno”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da ovakvi incidenti pokazuju da zapaljive izjave iz Prištine i prisustvo tzv. Kosovske policije na severu samo “sokole” izgrednike da udaraju na objekte koji su od vitalnog značaja za opstanak Srba na njihovim vekovnim ognjištima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!