Podeli vest

Sve je spremno za Svetsko prvenstvo u Kataru, kaže ambasador te Države Faris Roumi M. S. Al-Naimi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KATARSKI  AMBASADOR O MUNDIJALU
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/

Do sada je prodato oko tri miliona karata za utakmice, od toga 12.500 navijačima iz Srbije, poručuje ambasador te Države Faris Roumi M. S. Al-Naimi.

“Sve je spremno za Mundijal u Kataru, gde već pristižu reprezentacije, ali i navijači iz celog sveta, za koje verujem da će poneti najlepše uspomene i utiske sa jednog prvenstva, ali i o domaćinima”, rekao je za Tanjug ambasador jedne od najbogatijih država sveta, u kojoj se od 20. novembra do 18. decembra – Nacionalnog dana Države Katar, održava 22. Svetsko prvenstvo.

Prodato je 2,89 miliona karata po poslednjoj informaciji, a najveći broj ulaznica kupljen je u Kataru, SAD, Saudijskoj Arabiji, a zatim u Engleskoj, Meksiku, UAE, Argentini, Francuskoj, Brazilu i Nemačkoj odakle i očekujemo najviše navijača, naveo je ambasador.

On je istakao da će u Katar stići i više hiljada ljubitelja fudbala iz Srbije koji su kao i svi srpski državljani uvek veoma dobrodošli kao i da je reprezentacija Srbije već privukla veliku pažnju domaćina nestvarnom igrom i spektakularnom pobedom nad Portugalom.

Na pitanje šta Svetsko prvenstvo znači za Katar i ceo region, s obzirom na to da se prvi put održava u tom delu sveta, ambasador kaže da će taj veliki sportski događaj nesumnjivo imati višestruko pozitivne efekte na sve zemlje Zaliva, ali i podići svest o tome da se fudbal pođednako voli i u arapskom svetu, a ne samo u Evropi i drugim krajevima sveta.

“Sama činjenica da je Katar prva zemlja Bliskog istoka koja je dobila priliku da bude domaćin jednog tako velikog događaja, koji sam po sebi nosi veliki značaj, ali i odgovornost, za moju zemlju predstavlja veliku čast, izazov, ali i radost zbog mogućnosti da se svetu predstavi u najboljem mogućem svetlu i približi svoju tradiciju, istoriju, kulturu i vrednosti, ljubav prema sportu, ali i da pokaže otvorenost za sve koji će je posetiti tokom Mundijala”, naveo je ambasador Al-Naimi.

Na pitanje da li možemo očekivati da domaćini navijaju za fudbalsku reprezentaciju Srbije, ambasador podseća na “nestvarnu utakmicu” Srbija-Portugal, koja je privukla pažnju stanovnika njegove zemlje sa skoro tri miliona stanovnika.

“Zasigurno ćemo navijati i podržavati svoju reprezentaciju, a u zavisnosti od toka prvenstva, nije isključeno da će nekima favorit biti baš Srbija, koja je privukla veliku pažnju sveta spektakularnom pobedom nad Portugalom, što joj je ujedno bila i direktna karta za Mundijal”, rekao je ambasador koji tu kvalifikacionu utakmicu vidi kao istorijsku pobedu za Srbiju, posebno jer je reprezentacija Srbije pobedila tako jak tim na portugalskom tlu.

Dodao je da reprezentacija Srbije ima izuzetan i uigran tim, sa mnogo istaknutih pojedinaca poznatih ljubiteljima fudbala širom sveta, ali i selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji je možda i najvažnija karika u tom timu i najzaslužniji za preobražaj u igri nacionalnog tima.

Na pitanje koliko ljubitelja fudbala očekuju iz Srbije, ambasador podseća na informacije iz FŠ-a da je srpskim navijačima prodato oko 12.500 karata.

“Kako je rečeno, to znači da će reprezentacija Srbije imati veću podršku svojih navijača nego na prethodnom prvenstvu”, rekao je on i poručio građanima Srbije da su veoma dobrodošli u Katar, a srpskoj reprezentaciji i njenom selektoru Draganu poželeo je puno sreće i uspeha na Mundijalu.

Ambasador dodaje da će Haja aplikacija, izrađena specijalno za Svetsko prvenstvo svima koji dolaze olakšati ulazak i boravak u Državi.

“Svi domaći i međunarodni navijači koji nameravaju da prisustvuju utakmicama Svetskog prvenstva moraju da se prijave za Haja karticu, koja služi kao dozvola za ulazak u Katar i na stadione, zajedno sa ulaznicama za mečeve”, rekao je ambasador i dodao da će Haja biti sredstvo za identifikaciju svih vlasnika ulaznica na turniru i da će im davati brojne usluge koje imaju za cilj da poboljšaju njihov boravak u Kataru.

Ambasador je naveo da u Dohi prema poslednjim zvaničnim podacima živi oko 1.500 Srba i da većina radi u ugostiteljstvu, zdravstvu, avio-industriji, građevinarstvu i uslužnom sektoru.

Takođe, znatan je broj i onih koji su zaposleni u oblasti sporta, poput personalnih i drugih trenera.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: