Nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi izjavio je danas da bi pomilovao osnivača “Vikiliksa” Džulijana Asanža i uzbunjivača Edvarda Snoudena ukoliko bi postao predsednik Sjedinjenih Država.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AP FOTO/Kin Cheung /TANJUG

“Pomilovaću Asanža i Snoudena prvog dana. Napraviću statuu Asanžu negde u blizini Vašingtonskog pres kluba i statuu Snoudenu ispred sedišta CIA u Lengliju”, naveo je Kenedi na društvenoj mreži X.

Dodao je da CIA i administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena tvrde da je Asanž bio “u zaveri” sa bivšom američkom vojnom obaveštajnom analitičarkom Čelsi Mening kada je ukrala strogo poverljive informacije.

“Ceo njihov slučaj se zasniva na tome, međutim to nikada nije dokazano i Čelsi Mening je više puta tvrdila da je to laž i da nikada nije morala ništa da hakuje”, istakao je američki političar.

On je naglasio da je “u suštini, Čelsi Mening ta koja je počinila zločin deljenjem državnih tajnih i zbog toga je provela sedam godina u zatvoru”.

“Međutim, izdavač kome je ona prenela informacije nalazi se na suđenju o izručenju Sjedinjenim Državama gde bi se suočio sa 175-godišnjom zatvorskom kaznom. Zvuči pošteno… zar ne”, napisao je Kenedi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: