Podeli vest

Na snimku lokalnih medija se vidi kako je poplavni talas dopro do krovova kuća i pretvorio saobraćajnice u reke.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kentaki
Foto: Tanjug/AP Photo/Timothy D. Easley

Broj poginulih u poplavama izazvanim padavinama “epskih razmera” u istočnom Kentakiju porastao je na najmanje 25, a pod vodom su brojne kuće i saobraćajnice, saopštile su lokalne vlasti i upozorile da bilans žrtava, po svemu sudeći, nije konačan.

Guverner Kentakija Endi Bešir izjavio je da će biti potrebno više nedelja da se pronađu sve žrtve bujičnih poplava širom Apalačkih planina, preneo je AP. Policija i trupe Nacionalne garde, uključujući spasilačke ekipe iz susednih država, koristile su helikoptere i čamce da spasu desetine ljudi iz poplavljenih kuća i vozila, preneo je Rojters.

Na snimku lokalnih medija se vidi kako je poplavni talas dopro do krovova kuća i pretvorio saobraćajnice u reke.

“Ovo nije gotovo. Dok tragamo i spašavamo ugrožene, suočavamo se sa stvarnom opasnošću”, rekao je Bešir na konferenciji za novinare.

Pod vodom je najveći deo Džeksona, grada sa 2.200 žitelja, udaljenog oko 160 kilometara jugoistočno od Frankfora, glavnog grada države Kentaki, kazao je on.

“Stotine kuća, bašti i preduzeća je pod više vode nego što mislim da je bilo ko od nas ikada video u toj oblasti. Ovo je prosto razorno”, istakao je guverner Kentakija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: