Podeli vest

Kfor je danas saopštio da istražuje incident koji se u nedelju desio u neposrednoj blizini patrole Kfora na području Zubinog Potoka kao i da se planiraju razgovori svih strana.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjuhg

kfor
Foto: Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

Kfor je na Fejsbuku naveo da su nepoznate naoružane osobe učestvovale u incidentu na području Zubinog Potoka, kao i da povredjenih i materijalne štete nije bilo, ali da se radi na utvrdjivanju činjenica.

“Pošto su planirani sastanci svih stana, važno je da svi uključeni izbegnu bilo kakvu retoriku ili radnje koje mogu izazvati tenzije. Očekujemo od svih aktera da se uzdrže od demonstracija sile i da traže najbolje rešenje kako bi osigurali bezbednost svih zajednica”, poručuju iz KFOR-a.

Dodaju da “pozivaju sve strane da pomognu da na Kosovu postoji bezbednost i sloboda kretanja i spreče da obmanjujući narativi utiču na proces dijaloga”, navodi KFOR.

“Komandant misije KFOR nastavlja da podržava dijalog o pronalaženju sporazuma za smirenje tenzija na severu Kosova i on ostaje u kontaktu sa svima koji su uključeni u ovaj proces. Poslednjih meseci pojačali smo svoje prisustvo i patrole, i ostajemo u potpunosti sposobni da ispunimo mandat prema Rezoluciji 1244 iz 1999. godine za sve zajednice na Kosovu. Rešenja treba tražiti kroz dijalog”, dodaje se u saopštenju KFOR.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SAUTEMTON U PREMIJER LIGI !

Fudbaleri Sautemptona posle samo jedne sezone vratili su se u Premijer ligu Engleske, pošto su danas u finalu baraža “Čempionšipa”…