Podeli vest

Misija KFOR-a saopštila je danas da je na Kosovo i Metohiju stigao kontingent od 200 britanskih i više od 130 dodatnih vojnika iz Rumunije, u cilju jačanja snaga misije na KiM.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STR

Kako se navodi u saopštenju, iz Velike Britanije je stiglo 200 vojnika 1. bataljona Kraljevskog puka princeze od Velsa koji su se pridružili kontingentu od 400 britanskih vojnika koji se već nalaze na Kosovu i Metohiji.

Dodaje se da su dodatne trupe stigle na KiM kako bi se ojačalo prisustvo KFOR-a na severu i poboljšalo patroliranje duž adminsitrativne linije, nakon “napada na kosovsku policiju 24. septembra i povećanja tenzija u regionu”.

Odluka o raspoređivanja trupa je doneta na zahtev vrhovnog komandanta NATO-a za Evropu, a odobrili su je saveznici u Severnoatlantskom savetu, kako bi se osiguralo da KFOR ima snage da ispuni svoj mandat Ujedinjenih nacija o održavanju bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve ljude na KiM, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da KFOR deluje u skladu sa svojim mandatom prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kao i da trenutno na KiM ima više od 4.500 vojnika iz 27 NATO saveznika i partnera.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: