Podeli vest

Ukrajinski general Oleksandr Sirskij tvrdi da su se ruske snage u nekim delovima istočnog Bahmuta povukle i do dva kilometra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ukrajina
Foto: Shutterstock

“Zahvaljujući dobro osmišljenoj odbrani u pravcu Bahmuta, dobijamo rezultate efektivnih akcija naših jedinica. U pojedinim oblastima neprijatelj nije mogao da se odupre naletu ukrajinskih branilaca i povukao se do dva kilometra”, napisao je Sirskij na Telegramu.

On je naveo da, “uprkos izjavama ratnih zločinaca”, ruske snage i dalje nisu uspele da zauzmu ukrajinski grad. “Naše odbrabmene snage sprečavaju neprijatelja da napreduje. Bitka za Bahmut se nastavlja”, dodao je Sirskij.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručio je da “ne treba verovati na reč ukrajinskim predstavnicima”, prenele su RIA Novosti.

Nešto ranije, iz agencije AFP su saopštili da je njihov video koordinator Arman Soldin ubijen tokom raketnog napada u blizini Bahmuta.

Soldin (32) je bio sa novinarskim timom AFP, u društvu ukrajinskih vojnika, kada se grupa našla pod paljbom raketa “grad”, dok ostatak novinarske ekipe nije povređen, preneo je AP.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: