Podeli vest

Oko 200 zaposlenih, među kojima i radnici JKP “Vodovod i Standard”, zbog odluke Centralne banke u Prištini, ni danas nisu uspeli da u pošti i banci Poštanska stedionica podignu svoje plate koje su im uplaćene na račune, pošto dinara nije bilo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ DOPISNIK KIM/ bg

Jedna od okupljenih ispred Poštanske štedionice Slađana Milenković izjavila je da je ogorčena odlukom prištinskih vlasti, koja u velikoj meri otežava svakodnevni život.
“Otežava nam život, ne možemo svoju platu da podignemo. Ne mogu svi da odlaze u centralnu Srbiju po platu. Ima starijih i bolesnih. Jednom sam ovde na šalteru uspela da podignem 10.000 dinara na šalteru, ali ie i to ograničeno” , rekla je Slađana Milenković.


Radnik JKP “Vodovod – Ibar”, Aleksa Radosavljević je trenutnu situaciju ocenio kao jako tešku i nezavidnu , s obzirom da uplaćeni lični dohodak, zbog nedostatka dinara ne može da podigne.
“Veoma teška situacija. Ja sam radnik JKP Vodovod – Ibar. Radimo 24 sata, na usluzi smo građanima svih nacionalnosti. Dohodak nam je uplaćen, međutim novca nema u bankama, narod je prinuđen da ide u centralnu Srbiju, Rašku, Pazar, Kraljevo, da podigne lični dohodak. Veoma je teška situacija i na prelazu Jarinje se stvara velika kolona, čeka se po dva-tri sata”, izjavio je Radosavljević
Na šalterima banke Poštanska štedionica iz zaliha se isplaćuje svega po 10.000 dinara, što nije dovoljno da se preživi dan, ističe radnik JKP “Standard” koji je čekao u redu da podigne zarađenu platu.


“Imamo decu, imamo porodice, ne možemo novac da podignemo nikako, možemo nešto malo po 10.000 dinara, to će da se potroši, sutra opet moramo da čekamo”, rekao je on.


Takozvana kosovska centralna banka donela je uredbu kojom se od 1. februara zabranjuje upotreba dinara u pokrajini, a vlasti u Prištini su prethodno u dva navrata, bez ikakvog obrazloženja, zabranile transport dinara do trezora koji se nalazi u Leposaviću.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ